Amersfoort draagt bij aan kosten van energiescan voor bedrijven

Foto: Pixabay

Op 3 maart start een nieuwe actie gericht op het verduurzamen van bedrijfspanden. De actie bestaat uit een daken- of energiescan waarbij de gemeente de helft van de kosten voor haar rekening neemt. De scan, uitgevoerd door het bedrijf Groendus, biedt een eigenaar van een bedrijfspand inzicht in de kansen en kosten van zonnepanelen op het dak en andere energiemaatregelen.

“Veel bedrijven en instellingen in Amersfoort zijn kritisch op hun energieverbruik en leggen zonnepanelen op hun daken omdat het op redelijk korte termijn rendeert. Juist in deze tijd willen we als gemeente graag wat extra hulp bieden en is deze stimuleringsregeling een mooie win-win voor Amersfoort”, aldus Astrid Janssen, wethouder Duurzaamheid.

Verschillende scans

Amersfoort werkt met bewoners en bedrijven aan een gezonde duurzame toekomst. Een van de ambities is energiebesparen en duurzaam opwekken door zoveel mogelijk daken te benutten voor zonnepanelen. Om zon op dak bij bedrijven en instellingen te stimuleren biedt de gemeente verschillende scans aan. De energiescans variëren van een haalbaarheidsonderzoek naar zonnepanelen tot een uitgebreide energiescan voor besparingen op het gebied van elektriciteit, gas en warmte. Op deze manier krijgt iedere ondernemer een heldere business case voor zijn/haar pand. De onderzoeken zijn maatwerk en zijn online of op locatie. De gemeente betaalt 50% van de kosten voor de scan.

Samenwerking met energie-coöperaties aantrekkelijk

Naast de scan geeft Groendus ook advies over kansen om een bedrijfsdak te verhuren of te leasen aan een Amersfoortse energie-coöperatie. Dat betekent dat bedrijven dan wel hun dak beschikbaar stellen voor duurzame opwek, maar niet hoeven te investeren in de aanleg van de panelen.

Meer informatie is te vinden op www.energiescanAmersfoort.nl

Bron: gemeente Amersfoort

Reacties

Cookieinstellingen