Bijeenkomst over toekomst Wagenwerkplaats

Foto: Google Maps

NS stations, gemeente, omwonenden en belanghebbenden hebben afgelopen maanden hard gewerkt aan een aangepast masterplan voor De Wagenwerkplaats. Op maandag 27 maart is er een bijeenkomst waarbij de projectgroep met belangstellenden van gedachten wil wisselen over het aangepaste plan.

De bijeenkomst wordt van 19.30 tot 21.00 uur gehouden in Het oude Magazijn aan de Soesterweg 310. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar [email protected].

De Wagenwerkplaats, tussen de achterzijde van station Amersfoort Centraal en het Soesterkwartier, wordt in de toekomst omgevormd van industriegebied naar stedelijk gebied met woningbouw. NS Stations, gemeente, omwonenden en belanghebbenden hebben samen een Masterplan Wagenwerkplaats opgesteld. De gemeenteraad heeft dit plan vorig jaar juli vastgesteld.

In oktober 2016 maakte NS bekend behoefte te hebben aan extra opstelruimte op de Wagenwerkplaats. Dit voor de nieuwe treinen die de komende jaren instromen. Hierdoor was het noodzakelijk een deel van het Masterplan aan te passen.

Voor meer informatie kijk op www.wagenwerkplaats.eu/masterplan.

Bron: gemeente Amersfoort

Reacties