Wethouder Yvonne Kemmerling treedt terug

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

Yvonne Kemmerling (D66) treedt terug als wethouder in Amersfoort. Na haar ziekmelding twee weken geleden blijkt nu dat het herstel nog enige tijd in beslag zal nemen. Kemmerling acht het in haar belang en dat van de stad om haar functie als wethouder neer te leggen.

Kemmerling is wethouder economie, ruimtelijke ordening, citymarketing en toerisme, duurzaamheid, innovatie en stadshart. Deze portefeuilleonderdelen werden de afgelopen twee weken al door haar collega wethouders waargenomen. Ook voor eerder aangegane verplichtingen, afspraken en ontmoetingen zal waar nodig vervanging worden geregeld.

D66 heeft grote waardering voor haar inzet de afgelopen twee jaar. Zo heeft zij een bijdrage geleverd om Amersfoort succesvol als congresstad op de kaart te zetten. Daarnaast heeft Kemmerling zich ingezet voor de transformatie van kantoren naar woonruimten, waarvan de eerste resultaten juist nu zichtbaar worden in de stad. D66 fractievoorzitter Bart Huijdts: “Het is een verdrietige keuze. Ik kan alleen maar respect hebben voor de afweging die Yvonne heeft gemaakt in het belang van de stad Amersfoort. Wij hebben grote waardering voor alles wat zij als wethouder de afgelopen tijd tot stand heeft gebracht. Direct vanaf haar aantreden heeft zij met hart en ziel gewerkt aan de toekomst van onze stad.”

Yvonne Kemmerling volgde in juni 2015 Pim van den Berg op, die gedeputeerde werd van de provincie Utrecht. Daarvoor was Kemmerling wethouder in de gemeenten Soest en Maarssen.
Bron: gemeente Amersfoort, D66

Reacties