Documentaire ‘Sporen van Indië’

Foto: Bibliotheek Eemland

De kaartverkoop van de filmavonden op 2, 3 en 4 februari van de documentaire ‘Sporen van Indië – In Amersfoort’ gaat snel. Daarom is nu ook 5 februari toegevoegd als filmavond. Om 18.30 en 20.30 uur zijn die dag twee extra vertoningen. In de filmische documentaire ‘Sporen van Indië’ wordt de nationale geschiedenis door presentator Hans Goedkoop tot leven gewekt met nooit eerder vertoonde beelden en verhalen. Geschiedenis van een land vanuit het oogpunt van een stad. Met de stad Amersfoort als basis komen de verhalen tot leven. Persoonlijk, verrassend, actueler dan ooit.

Documentaire

Presentator Hans Goedkoop, bekend van Andere Tijden, schreef het script en presenteert de documentaire ‘Sporen van Indië’. In de filmische documentaire ‘Sporen van Indië’ laat Hans Goedkoop de impact zien die Nederlands-Indië op ons gehad heeft en nog steeds heeft.

Op nooit eerder vertoonde beelden zien we Nederlanders die in Indië woonden en werkten. In een paradijs. Tot het een hel werd. We volgen de soldaten die naar Indië werden gestuurd om recht en orde te brengen. Zij dachten als vriend te komen en werden de vijand. En we spreken mensen van daar die na het einde van Indië naar Nederland moesten. Indo’s, Molukkers, dromend van een thuis dat ze vaak niet meer vonden.

Met de stad Amersfoort als basis komen de verhalen tot leven. Persoonlijk, verrassend, actueler dan ooit.

Filmzaal

De Bibliotheek het Eemhuis wordt op 2, 3 en 4 februari omgebouwd tot filmzaal met een scherm van 10 meter breed. Per voorstelling kunnen 300 mensen kijken naar de indrukwekkende documentaire. Er zijn twee vertoningen per avond: 18.30 uur en 20.30 uur. De documentaire duurt 70 minuten. De tickets kosten €12,50 en zijn te bestellen via www.bibliotheekeemland.nl.

Trailer

De trailer is te bekijken via: www.sporenvanindie.nl

Productie

Sporen van Indië is ontwikkeld door Het Medialab van de Bibliotheek Eemland. Onder leiding van Reda van der Putten werkten verschillende lokale onderzoekers twee jaar samen om een uniek beeld te schetsen van de Indische invloeden op de complete Nederlandse maatschappij. Presentator Hans Goedkoop schreef het script en presenteert de documentaire. Naast een documentaire wordt er een tentoonstelling gemaakt en bijpassend educatief traject ontwikkeld.

Eerder maakte het Medialab met Hans Goedkoop de documentaire ‘Amersfoort ’40-’45’.

De documentaire is mede mogelijk gemaakt door Provincie Utrecht, Prins Bernhard Cultuurfonds, K. F. Heinfonds, gemeente Amersfoort en de Bibliotheek Eemland.

Meer informatie over ‘Sporen van Indië’ is te vinden op www.bibliotheekeemland.nl/sporenvanindie en www.sporenvanindie.nl

Cookieinstellingen