112

18-jarige bestuurder botst na dollemansrit tegen politieauto

Foto: Politie.nl

Op vrijdag 25 juni omstreeks 02:30 uur heeft de politie op de Rademakerstraat in Soesterberg een 18-jarige man uit Schiedam aangehouden nadat hij frontaal tegen een politieauto is gebotst.

De 18-jarige wordt onder andere verdacht van rijden onder invloed. Ook blijkt uit onderzoek dat de verdachte diezelfde nacht betrokken was bij een aanrijding op de A12, waarbij hij met zijn zwarte bestelbus is doorgereden. Ditzelfde deed hij in de gemeente Zeist. Hij veroorzaakte hier meerdere aanrijdingen en is daarbij doorgereden. Hij wordt ook verdacht van veel te hard rijden door de bebouwde kom in Zeist (zonder verlichting).

Negeren stoptekens

Vanaf de Amersfoorteweg in Zeist kwam een melding van een voertuig waarvan de bestuurder mogelijk onder invloed zou zijn. Toen de collega’s aankwamen negeerde de bestuurder de diverse stoptekens. Daarna klapte het voertuig van de verdachte frontaal tegen een politieauto. Een agent en de verdachte zijn beiden voor controle naar het ziekenhuis gegaan.

De verdachte is ingesloten en zijn rijbewijs in ingevorderd. Het voertuig van de verdachte is in beslag genomen voor sporenonderzoek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen