Echte schapenvachten; hoe worden deze gemaakt en onderhouden?

Foto: Lex Wonen

Schapenvachten zijn niet alleen warm maar ook warm van kleur. Schitterende kleuren fleuren je hele woning op.

Hoe herken je een echte schapenvacht?

Originele schapenvachten kan je herkennen aan een glanzende kleur. Tevens moet een echte vacht een andere kleur krijgen bij verandering van de lichtsituatie. Belangrijke eigenschap van een echt schapenvel is de zachtheid. Echtheid van originele schapenvacht herken je ook door te ruiken. Originaliteit van een schapenvacht dat zie je direct.

Waar gebruik je echte schapenvacht voor?

Schapenvacht wordt gebruikt voor:

  1. Voor baby’s in de kinderstoel of op de commode
  2. Als decoratie op de bank of op de vloer
  3. Buiten voor de tuinmeubelen in de tuin of in de caravan
  4. In de auto of vrachtwagen als heerlijke warme bekleding
  5. Schapenvacht tegen doorliggen in bed
  6. Schapenvacht voor in een rolstoel
  7. Schapenvel naast het bed
  8. Voor in de hondenmand
  9. Schapenvacht voor onder het zadel van het paard

Wekelijks komt de vraag voor een schapenvacht voor in de vrachtwagen. Vrachtwagenchauffeurs die veel kilometers maken en zuinig zijn op hun rug kopen echte schapenvachten.

In het voorjaar en najaar wanneer het afkoelt buiten is een schapenvacht erg in trek. warme schapenvachten in de stoelen is beter vertoeven en geven veel gezelligheid.

Dikke of dunne schapenvacht kopen?

Hoe dikker de schapenvacht hoe langer hij mee gaat. Een dikke vacht gaat gerust 3 mensenlevens mee. Er is één reden wanneer er voor een dun schapenvacht wordt gekozen. Dit is als de vacht wordt gebruikt voor onder een jas tegen de kou. Dan zijn dunne vachten beter.

Onderhoud van schapenvacht

Schapenvachten laten zich makkelijk onderhouden. De schapenvacht mag worden gestofzuigd op de laagste stand. Ook met een mattenklopper mag de vacht worden uitgeklopt. Maandelijks buiten hangen is geen enkel probleem. Omdat echte schapenvachten veel eiwitten bevatten trekken ze makkelijker wat luchtjes aan. Het prettige aan schapenvachten is dat de vreemde geur er weer af gaat als je de vacht buiten laat luchten.

Hoe maak je een schapenvacht met vlekken schoon?

Schapenvacht schoonmaken met groene zeep

Vlekken op schapenvachten uitsluitend verwijderen met een klein beetje groene zeep en een vochtig doekje. Probeer een beetje te deppen. Schapenvellen nooit in de wasmachine of de droger doen.

Schapenvachten doen uw huis verkopen

Tip van Cathy van schapenvacht24.nl

In deze tijd worden woningen snel verkocht. Minder courante woning? Maak de woning verkoopklaar met schapenvachten en een koeienhuid. De gezelligheid en warmte van de dierenhuiden zorgen voor een betere opbrengst en snelle verkoop.

Ga nooit online schapenvachten kopen

Elk schapenvacht heeft zijn eigen verhaal, eigen kleur en kleurschakeringen. Ook qua zachtheid is er veel verschil in schapenvachten onderling. Dit is de reden dat een schapenvacht online kopen niet verstandig is. Neem elk schapenvacht in handen en luister naar zijn verhaal. Welk verhaal past bij de woning?

Grote lege ruimte? Koeienhuiden komen tot zijn recht

Een moderne huiskamer met weinig meubels en veel ruimte? Koeienhuid komt dan ook veel beter tot zijn recht. Koeienhuiden maken de plek levendig en avontuurlijk. Koeienhuiden moeten meerdere keren per jaar iets draaien. Hierdoor wordt de slijtage bij koeienvellen aan één kan voorkomen.

Onderhoud van een koeienhuid is hetzelfde als bij een schapenvacht. Koeienvellen zijn verkrijgbaar vanaf € 195,-.

Meer informatie bij schapenvacht24.nl

Wilt u meer weten over echte schapenvachten? Bel Cathy 7 dagen per week op 06-45754325. Onze schapenschuur kan u op afspraak bezoeken. Adres: Schoolweg 82, 3921CG Elst (U).

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door: Lex Wonen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen