Goed voornemen: de liefde van je leven vinden

Foto: Publiek domein

Single en als goed voornemen voor 2018 de liefde van je leven ontmoeten? Dat kan. En Michaela wil je helpen.

Er zijn miljoenen singles in Nederland, hoeveel dat er in Amersfoort zijn is niet bekend, maar ongetwijfeld veel. Veel singles willen uiteindelijk een relatie. Maar: hoe pak je dat aan als je niet meer elke week in het café zit? Eindeloos daten via sites als Tinder verliest z’n leuke kanten, kost veel tijd en brengt je niet de serieuze partner waar je naar op zoek bent. De persoonlijke aanpak van een relatiebureau als Toekomst kan dan uitkomst bieden: wie je bent, hoe je bent, je normen en waarden en wat je wil, wordt dan uitgebreid in kaart gebracht. Op basis daarvan gaat zo’n bureau op zoek naar iemand die bij je past. Michaela ten Siethoff heeft er haar werk van gemaakt. Met succes, want meer dan 60% van de mensen die haar inschakelen, heeft na een jaar een partner gevonden. Dus dat kan een mooi doel zijn voor dit nieuwe jaar, nietwaar?

Mensen leren kennen
Michaela: “Er zijn heel veel mensen single die dat eigenlijk niet willen zijn. Ik richt me met Toekomst relatiebemiddeling op mensen vanaf 40 jaar, zo’n beetje de doelgroep die niet meer elke week uitgaat, en dus niet vaak nieuwe mensen leert kennen.” Michaela vertelt enthousiast over haar werk, en hoe ze uitgebreid de tijd neemt om mensen te leren kennen. “Als ik een partner voor iemand zoek, wil ik veel weten. Niet alleen over de persoon zelf en de gewenste partner, maar ook over de relatiegeschiedenis: waarom ging het eerder mis, of waarom heeft iemand nooit eerder een langere relatie gehad? Dat is natuurlijk een heel andere manier van werken dan een datingsite, waarbij je een profiel invult, andere profielen kunt bekijken en waar verder geen tussenpersoon aan te pas komt; alles zit in een softwareprogramma. Je kunt op die manier eindeloos daten zonder dat je hem of haar tegenkomt. Ik ga echt op zoek naar een partner die bij je past.”

Wat kan mensen binden
Michaela lacht bij de vraag of ze vroeger al een koppelaarster was, zo iemand die voelt dat twee mensen die elkaar nog niet kennen bij elkaar passen. “Nee hoor. Maar ik heb wel gevoel voor mensen, ze zijn vaak snel erg open tegen mij. En ik zie wat mensen aan elkaar kan binden, wat ze gemeen hebben, zonder dat ze op het eerste gezicht op elkaar zouden vallen. Dat is leuk hoor!”

Elke week nieuwe inschrijvingen
Als iemand die graag een nieuwe partner wil zich bij Michaela meldt, gaat ze voor een intakegesprek naar die persoon thuis. “Hoe iemand woont zegt immers ook al veel over de persoon.” Ze wil veel weten, en als ze alle informatie op een rij heeft, kijkt ze in haar bestand of er een leuke match in zit. “Ik werk ook samen met collega-bureaus. Want het zou jammer zijn als dé partner nou juist daar is ingeschreven en niet bij mij. Overigens kan het natuurlijk ook zo zijn dat ik niet direct de geschikte partner voor iemand heb en dat iemand wat langer moet wachten op een voorstel. Maar elke week schrijven mensen zich in, en dat kan hem of haar zo maar zijn.”

Zorgvuldig proces
Het matchen zelf vindt Michaela een zorgvuldig proces. “Ik wil dat er een kans van slagen is als ik mensen aan elkaar voorstel. Het gaat over gevoelens; als de één ‘nee’ zegt, is de ander hoe dan ook teleurgesteld of gekwetst. Dat wil ik zoveel mogelijk voorkomen.” Het aantal mensen dat je als zoekende voorgesteld krijgt, is niet aan een maximum gebonden. “Je sluit een contract voor een bepaalde tijd af, en met de eerste kan het klikken, maar het kan ook pas de vijfde zijn.”

Tips voor een date
Natuurlijk komt Michaela ook mensen tegen die onzeker of onhandig zijn in het contact. Deze klanten coacht ze dan voor een date: “Ik leer ze hoe ze zich kunnen opstellen, zodat ze zekerder van zichzelf zijn, geeft tips & trics voor een gezellige ontmoeting en hoe je elkaar beter kunt leren kennen. Als je na 25 jaar huwelijk weduwnaar wordt, dan is het best spannend om een nieuwe vrouw te ontmoeten. Mijn tips helpen. En wanneer een cliënt me dan vertelt dat na een paar ontmoetingen de vonk is overgesprongen en deze mensen echt weer een nieuwe liefde hebben gevonden, dan is mijn missie geslaagd!”

Toekomstrelatie richt zich op mensen vanaf 40 jaar. Meer info: www.toekomstrelatie.nl

Reacties