Amersfoort Netball Club blaast sportieve vonk tot leven met eerste outdoor toernooi

16 sep , 19:44 Sport
dsc07953 edit
Afgelopen zaterdag werd een nieuwe sportieve mijlpaal bereikt in Amersfoort: het allereerste outdoor netballtoernooi van Nederland vond plaats op de zonnige velden van Sportpark Zielhorst. Organisator Amersfoort Netball Club, pas een jaar geleden opgericht, verwelkomde zes teams uit heel het land: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en natuurlijk de Amersfoort Dragons zelf. Het toernooi markeerde niet alleen een primeur voor de club, maar ook een belangrijke stap in de groei van netball in Nederland.
De dag begon op een stralende toon, met een officiële opening door wethouder sport Ben van Koningsveld. Zijn enthousiaste woorden vormden de start van een dag vol vriendschappelijke, maar ook felle competitie.

Sportieve actie en zomerse gezelligheid

De buitenlucht, het warme weer en de sportieve ambiance zorgden voor een sfeer die zowel dynamisch als ontspannen was. "Dit is het leukste toernooi dat ik ooit heb gespeeld!" riep een deelnemer enthousiast. Het unieke van een outdoor toernooi was niet alleen voor de spelers bijzonder: ook vrienden, familie en supporters genoten volop. “Veel mensen vertelden me dat het geweldig was om buiten te spelen, en er hing echt een fijn gemeenschapsgevoel, met iedereen die meehielp”, aldus een deelnemer. De muziek langs het veld gaf de spelers een extra boost en zorgde voor nóg meer energie op het veld.
Van picknickkleden tot tuinstoelen, overal rondom het veld was plek voor ontspanning tussen de wedstrijden door. Kinderen speelden enthousiast op de diverse spellen die ter plekke waren, terwijl anderen zich vermaakten in de fotobooth. De dag voelde als een grote, sportieve familieaangelegenheid.

Amersfoort Dragons in de lift

De groei van Amersfoort Netball Club is niet te missen. Wat een jaar geleden begon als een klein groepje onbekenden die een liefde voor netball deelden, heeft zich ontwikkeld tot een bloeiende gemeenschap van enthousiaste spelers. Judith, voorzitter van de club, straalde dan ook van trots: "We zijn een jaar geleden begonnen met netball in Amersfoort en kijk waar we nu staan! Het is geweldig om zoveel enthousiaste mensen naar onze 'court' in Amersfoort te hebben.”
Met dit toernooi viert de club niet alleen het succes van het afgelopen jaar, maar kijkt het ook vooruit naar de toekomst. Vanaf komend seizoen zal Amersfoort deelnemen aan de nationale netballcompetitie. De club is vastbesloten om verder te groeien, met evenementen zoals deze, vriendschappelijke wedstrijden en competitie-deelname die de populariteit van netball in Nederland verder zullen vergroten.

Prijsuitreiking en afsluiting

Na een dag vol spannende wedstrijden, werd het toernooi afgesloten met een prijsuitreiking. Rotterdam ging naar huis met de eindoverwinning. Verder zorgen de prijzen voor het best geklede team, de MVP (Most Valuable Player) en de meest toegewijde speler zorgden voor stralende gezichten. Ook na de prijsuitreiking werd er nog volop nagepraat, met een drankje in de hand en een gevoel van trots op de geweldige prestaties van de dag.
Amersfoort Netball Club is meer dan klaar voor de toekomst. Met een groeiend aantal leden, deelname aan de nationale competitie en succesvolle evenementen zoals dit toernooi, zet de club zichzelf stevig op de kaart in Nederland. Judith: “Dit is nog maar het begin!”
Voor meer informatie en foto's van het toernooi, volg ons op sociale media via https://www.instagram.com/amersfoortnetballclub/ of bezoek onze website: www.amersfoortdragons.nl