Amersfoorts succes bij internationaal Crossfit evenement

Foto: Barbell Photography

Op zaterdag 21 januari 2017 vond er in de Prodentfabriek in De Nieuwe Stad voor de tweede keer het internationale CrossFit evenement Masters Throwdown plaats. Dit jaar voor het eerst gecombineerd met de Teens Throwdown.

Finale
De Masters & Teens Throwdown is een CrossFit-finale, die bestaat uit drie verschillende workouts met elementen uit gewichtheffen, atletiek en gymnastiek. Het doel is om een zo hoog mogelijke score te behalen voor de podiumplaatsen. De Masters zijn atleten in de leeftijdscategorie 40 – 70 jaar en de Teens zijn sporters tussen 12 – 17 jaar oud. Allen worden onderverdeeld in leeftijdsklasses. Voorafgaand aan de finale hebben 500 Crossfitters meegedaan aan de qualifiers op officiële CrossFit-locaties in hun eigen stad en land. De allerbeste en allersterkste 120 atleten stonden zaterdag in de finale.

Locatie
Vanwege het grote aantal finalisten is dit jaar gekozen voor de Prodentfabriek in De Nieuwe Stad. “We hebben voor deze locatie gekozen door zijn stoere uitstraling en zijn capaciteit om dit evenement naar een hoger plan te tillen met meer finalisten, meer publiek en grotere sponsors”, aldus Claudia Mahler, een van de drie organisatoren van de Masters & Teens Throwdown. “Het evenement is uniek in Europa en trekt daardoor sporters van over de hele wereld, onder meer uit Rusland, de Verenigde Staten en Réunion.”

Amersfoorters op podium
De dag was een groot succes voor de Amersfoortse atleten van Crossfit Amersfoort. Nannie Putters behaalde de 3e plek bij de dames 55-59 jaar, Samuel Hein stond op de hoogste trede bij de leefstijdsgroep jongens 14-15 jaar, evenals Floris van Zanten die op de 1e plaats eindigde bij de jongens 12-13 jaar. Buiten de spannende wedstrijden om was er ruimte voor ontspanning op de vendorbeurs met een uitgebreid scala aan eten, sportkleding en supplementen. Ook kon het publiek deelnemen aan de demo’s en kleine wedstrijdje, die in de pauzes plaatsvonden.

Reacties