Van Lieshout en Van Ruler kwalificeren zich voor Spartan WK

Twee atletes uit Woudenberg en Leusden hebben zich gekwalificeerd voor de Spartan Race Wereld Kampioenschappen. In september zullen Andrea van Lieshout uit Woudenberg en Kelly van Ruler uit Leusden afreizen naar het Amerikaanse North Lake Tahoe en in november naar Sparta in Griekenland om zich te meten met de beste Spartans van de wereld.

Spartan is een wereldwijde organisatie, die de zware Spartan Races organiseert. De races worden gekenmerkt door de pittige lokale omstandigheden van het parcours in combinatie met tal van hindernissen waar het aankomt op kracht, techniek en uithoudingsvermogen. Het Wereld Kampioenschap in Amerika is gericht op de lange afstand en vindt plaats in Squaw Valley. Daar vonden in 1960 de Olympische Winterspelen plaats. Het gebied kenmerkt zich dan ook door de ruigheid en hoogtes van het Sierre Nevada gebergte. In november staat het Trifecta World Championship op het programma. Aan de voeten van Leonidas wordt bepaald wie zich na drie verschillende wedstrijdafstanden de winnaar mag noemen.

WK kwalificatie

Om zich te kwalificeren voor het Wereld Kampioenschap in Amerika wist Kelly in de top te eindigen tijdens het Europees Kampioenschap, dat op 29 juni werd gehouden in de Dolomieten in Italië. Door op 13 juli de Spartan UK & Ireland serie, een reeks van meerdere wedstrijden, te winnen heeft Andrea zich ook gekwalificeerd voor dit Wereld Kampioenschap.

Voor Van Ruler wordt dit haar eerste WK. “1,5 jaar geleden liep ik mijn eerste Spartan Race en sindsdien ben ik verkocht! Het is de hele Spartan levensstijl waarbij ik mij zo goed voel. Het fysiek afzien, het uiterste van jezelf vragen, omringd worden door de meest inspirerende personen en dat op de mooiste plaatsen in de wereld. Dat geeft een magisch gevoel. 1,5 jaar geleden had ik nog niet durven dromen dat ik mij nu al zou kwalificeren voor 2 wereldkampioenschappen. Maar de kwalificaties zijn een feit.”

Van Lieshout: “Spartan is voor mij echt een way of life. De combinatie van het trainen, racen, reizen is intensief, maar een verrijking van mijn leven. Ik heb ondertussen een grote internationale vriendenkring opgebouwd en het is fantastisch om elkaar met de races weer te ontmoeten. Het is een hechte community en ik geniet er volop van. Dat het zich dan uitbetaalt met een WK-kwalificatie is natuurlijk fantastisch!”. Van Lieshout is niet onbekend met WK deelnames. In 2015 en 2017 reisde ze naar North Lake Tahoe voor het Wereldkampioenschap, in 2018 naar Griekenland voor het Trifecta World Championship en de afgelopen vier jaar stond ze op het Spartan Europees Kampioenschap.

Gezocht!

Van Ruler en Van Lieshout kennen elkaar van het trainen en reizen vaak samen om deel te kunnen nemen aan de internationale wedstrijden. Hun grote droom is om naar de Wereld Kampioenschappen in Amerika en Griekenland af te kunnen reizen. Daarvoor zijn zij op zoek naar sponsors die bij willen dragen aan de kosten. Geïnteresseerd in een samenwerking en wil je meer informatie over mogelijkheden? Neem dan contact op met Andrea via instagram account @runandrearun.

Reacties

Cookieinstellingen