1e Amersfoort City Trail trekt veel enthousiastelingen

Al hardlopend door de bibliotheek, de brandweerkazerne of Rock City Brewery? Dat kon vandaag tijdens de 1e Amersfoort City Trail, die zo’n 1000 enthousiaste hardlopers trok, die Amersfoort eens op een andere manier wilden ontdekken.

Deelnemers konden kiezen uit een afstand van 10 of 13 kilometer die ze hardlopend of wandelend konden afleggen. De gelopen tijd was vandaag ondergeschikt aan de beleving, want waarom zou je op volle snelheid door de St. Pieters en Bloklands Gasthuis of een woonschip rennen als je ook de ogen de kost kunt geven? De route voerde vanaf Stadscafé de Observant onder meer door de mooie historische binnenstad, de Wagenwerkplaats en het Industriekwartier.

Celine van Hummel uit Duiven kwam speciaal voor de Amersfoort City Trail naar Amersfoort. “Ik was nog nooit in Amersfoort geweest, maar wat een mooie stad is het! Een onwijs mooie beleving om op deze manier een stad te ontdekken en alle verborgen pareltjes te zien. Wat heeft Nederland toch mooie plekjes!”.

In totaal werden zo’n 20 bijzondere locaties doorkruist door jong en oud. In verschillende startgroepen werden de lopers het parcours opgestuurd, zodat er een mooie spreiding van de deelnemers was en er zo min mogelijk opstoppingen ontstonden. Op diverse plekken waren drank- en verzorgingsposten ingericht zodat de lopers even op adem konden komen en ondertussen konden genieten van de bijzondere locatie waar zij zich op dat moment bevonden.
Voor de jongste deelnemers was er een Familyrun van 3 kilometer zodat ook zij deze bijzondere ervaring konden op doen.

Met dank aan Celine van Hummel voor de foto’s.

 

Reacties