Spetterende opening Amerena

Het was een hele happening vanmiddag in sportcomplex Amerena. Vandaag werd het nieuwe complex officieel geopend.

Al twintig jaar geleden werd er voor het eerst over gesproken en eindelijk ging in januari 2016 de eerste paal de grond in. Ruim twee jaar later zijn de deuren geopend en is Amersfoort een sportcomplex rijker dat zich tot één van de grootste van Nederland mag rekenen. Amerena telt meerdere zwembaden, waaronder een Olympisch bad van 50 meter met 10 banen en een bad met springtoren voor het schoonspringen. Hiermee zet Amersfoort zich op de kaart van de nationale zwemsport. De eerste Nederlands Kampioenschappen zijn al in de agenda opgenomen: het NK schoonspringen en het Open Nederlandse Kampioenschappen lange baan zwemmen. Ook de sporthal is geschikt voor topsport. Verder biedt het complex onderdak aan een gespecialiseerde fysiotherapie en is er een uitgebreide horecagelegenheid met zicht op één van de zwembaden.

Niet alleen topsporters kunnen hun hart ophalen in Amerena. Het sportcomplex vervangt sporthal Schuilenburg, het Sportfondsenbad en het zwembad in Liendert en gaat onderdak bieden aan vele sportverenigingen. Burgemeester Bolsius en wethouder Buijtelaar zijn al enige jaren betrokken bij de ontwikkeling van sportcomplex Amerena. “Het is bijzonder dat tijdens de crisis de gemeenteraad van Amersfoort budget vrij maakte om Amerena te kunnen realiseren. Dat we in Amersfoort zo’n mooi en uitgebreid sportcomplex hebben is geweldig! Dit is de locatie waar je gezien wilt worden en waar je wilt sporten”, aldus de wethouder.

Minister van Medische Zorg en Sport Bruins was aanwezig voor de officiële opening. “Mijn eerste indruk is de omvang van Amerena, het is indrukwekkend. Ik hoop dat het ook uitnodigt voor bezoekers om eens een andere sport te proberen. Sporten moet vooral plezier brengen en een sportcomplex als Amerena biedt daar alle mogelijkheden toe.”

Ne een show met diverse sportdemonstraties werd met een plaatsing van het logo Amerena officieel geopend. Maak dit weekend kennis met Amerena en verschillende sporten tijdens het openingsweekend en volg één van de clinics. Een overzicht van alle activiteiten in het openingsweekend vindt u op www.amerena.nl.

Lees ook:
– Volg een clinic in Amerena tijdens het feestelijke openingsweekend

Reacties