Altis start met trainingsgroep voor jongeren

De trainingsgroep met trainer Edwin Voets van av Altis.
Foto: Ron van Megen

Vanaf maandag 12 maart trainen jongeren bij av Altis in een eigen trainingsgroep onder leiding van trainer Edwin Voets. Dat er behoefte was aan een trainingsgroep met leeftijdsgenoten blijkt uit het enthousiasme waarmee 10 jongeren maandag op de atletiekbaan staan.

Altis is gestart met deze groep omdat de de gemiddelde leeftijd bij recreantengroepen aanzienlijk hoger ligt dan deze doelgroep. In de praktijk betekende dit, dat jongere lopers het na een aantal maanden voor gezien hielden, omdat ze zich niet echt in thuis voelden bij av Altis. Nu is er een trainingsgroep voor jongeren van 18 tot ongeveer 26 jaar.

Trainingsgroep 18-26 jaar

Maandag was de eerste training voor deze nieuwe groep, die nu bestaat uit 10 lopers. Ze kregen eerst een rondleiding bij av Altis en uitgelegd werd waar Altis voor staat. Een voorstelronde mocht ook niet ontbreken. Het niveau van de deelnemers is heel divers. Een aantal heeft al loop- of sportervaring, een ander deel nog niet.

Aan trainer Edwin de schone taak om een uitdagend trainingsprogramma aan te bieden voor ieder niveau, waarbij niet alleen aandacht is voor het hardlopen, maar ook voor de looptechniek, coördinatie en kracht. De jongeren kunnen twee keer per week met de groep trainen en er wordt zelfs al gedacht om nog een 3e training in de week toe te voegen, voor wie dat wil en als dit bij de doelen past. Zo wil de één sneller worden, de ander zich gezond en fit voelen of kilometers maken, maar bovenal staat het sociale contact met leeftijdsgenoten. Door samen met leeftijdsgenoten te sporten is het ook gemakkelijker vol te houden en doordat de groep niet groot is word je ook gemist als je er niet bent.

Dynamiek

Edwin Voets is blij om deze groep te mogen trainen. “Het is bijzonder leuke om deze groep te trainen. Er zit veel energie en dynamiek in deze groep en de atleten willen vooral ‘graag’ iets leren, zijn nieuwsgierig en gaan graag uitdagingen voor zichzelf aan. Het mooie aan trainer zijn is om ze bij dit avontuur te begeleiden en te helpen hun doelen te bewerkstelligen. Daarbij helpt ook onze groepsapp, waar gretig gebruik van wordt gemaakt en waar vragen gesteld worden. Jongeren binnen deze leeftijdscategorie zijn veelal mega druk om zichzelf verder te ontdekken en door studie/werk schiet sport er vaak bij in. Wat ik hoop is dat het leuk en makkelijker is om deze jaren sportief met leeftijdsgenoten door te brengen. Dat het welbevinden op een hoger niveau komt, zoals een betere gezondheid, fit zijn, endorfine (natuurlijks geluksgevoel hormoon) en het meest belangrijke, vooral veel PLEZIER in de sport te ervaren.” Aan het enthousiasme en de expertise van Edwin zal het niet liggen. Hij volgde zijn opleidingen tot looptrainer bij de AtletiekUnie en intern bij av Altis.

Geïnteresseerd? Er zijn nog 5 plekken open binnen deze trainingsgroep. De groep zal maximaal uit 15 jongeren bestaan, zodat Edwin alle atleten de aandacht kan geven die ze nodig hebben. Aanmelden kan bij Edwin (zijn contactgegevens staan op de site).

Voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar is er ook een trainingsgroep.

Stage lopen?

Av Altis is op zoek naar een stagiair (MBO-niveau), die Edwin zal gaan ondersteunen bij het geven van de trainingen. Voorwaarde is dat je een passie hebt voor de loopsport en veel enthousiasme met je meebrengt. Neem contact met Edwin op als je interesse hebt.

Reacties