19e Groeistad Amersfoort Klassieker

Op zaterdag 16 september organiseert Wielervereniging Eemland de 19e Rabobank Amersfoort  Groeistad Klassieker.

Wederom heeft een vaste kern van WV Eemland vrijwilligers hard gewerkt om deze schitterende ronde te organiseren. Voor de 9e maal  is de Rabobank Amersfoort Eemland bereid gevonden wederom hoofdsponsor te zijn voor deze klassieker.

Ook deze keer worden er weer twee echte klassiekers verreden.  De Masters starten als eersten om 09.30 uur met de 130 km (finish +/-  12.15 uur), daarna volgen om 14.00 uur de Elite en beloften over 170 km. De renners kruisen een paar keer de mooie Utrechtse Heuvelrug en wellicht krijgt de elite/beloftenkoers te maken met tegenwind op de dijk van Amerongen naar Wijk bij Duurstede. Via Doorn, Soesterberg en Leusden komen de renners Amersfoort binnen om na een lus in de polder westelijk van Amersfoort, via de brede en veilige Rondwegen naar de aankomst om +/- 18.15 uur te sprinten. Dit alles begeleidt door 25 politie motoren en 60 vrijwillige motars/verkeersregelaars.

Sportliefhebber wordt aangeraden 16 september Sportpark Zielhorst te bezoeken. Het vertrek is altijd indrukwekkend, terwijl de lucht doordrongen is met de geur van massage- en kettingolie. Maar de twee aankomsten blijven natuurlijk altijd de spectaculaire hoogtepunten van deze dag. Meer informatie over de routes en tijden via www.wveemland.nl. Ook dit keer zijn de wedstrijden weer gratis toegankelijk voor het publiek.

Reacties