Grote belangstelling voor Streetbal Masters Amersfoort

Foto: Streetball Masters Amersfoort

Op zaterdag 13 mei was Sporthal Icoon het decor van Streetball Masters. Een 3×3 basketball evenement georganiseerd door de Nederlandse Basketball Bond in samenwerking met de Amersfoortse basketballvereniging Crackerjacks en Basketball Events Organisation.

In verschillende categorieën gingen 64 teams met elkaar de strijd aan. Gestreden werd voor een finaleplaats voor het Nederlands Kampioenschap 3×3 basketball in Amsterdam, later dit jaar. Internationale basketballers, een team uit Polen en spelers uit ons eigen nationale basketbalteam, rolstoelteams en talenten waren aanwezig. Voorzitter Marianne Klein “Het was een sterk en groot deelnemersveld dit jaar. Wij hadden ruim twintig teams meer dan in 2016. Bijzonder trots waren wij op de aanwezigheid van Leon Williams. Geboren in Amersfoort, begonnen in de jeugd van Crackerjacks, professional in Duitsland en speler van ons eigen nationale basketbalteam. Hij is een groot voorbeeld voor onze jeugd.”

Het evenement werd geopend door wethouder Hans Buijtelaar. Onder ruime belangstelling speelde in de ochtend de jeugd en in de middag de senioren. Onder de teams waren bijna twintig teams afkomstig uit Amersfoort. Twee teams wisten zich te kwalificeren voor de finale in Amsterdam: jongens onder 12 en de rolstoelbasketballers. De finale van de elite teams ging tussen Open Run Elite – met Leon Williams – en Team Leiden. In het begin ging de wedstrijd gelijk op. Uiteindelijk won Open Run Elite met 21 tegen 14.

Aanvankelijk zou het event plaatsvinden op het Eemplein. Vanwege de voorspelde regen was de organisatie genoodzaakt om het evenement te verplaatsen naar sporthal Icoon in Vathorst. Marianne Klein “Wij kijken terug op een geslaagd evenement. Het enthousiasme voor 3×3 basketball is groot. Dat wordt alleen maar groter. In juli wordt op het museumplein van Amsterdam de Europa Cup 2017 georganiseerd. Voor 2017 hebben wij de ambitie om het op het Eemplein te organiseren en zullen wij kijken hoe wij het verder kunnen uitbouwen.”

Reacties