64 teams bij voorronden NK streetball Amersfoort

Foto: Streetball Masters Amersfoort

Liefst 64 teams gaan zaterdag 13 mei in Amersfoort met elkaar de strijd aan voor een plaats in de landelijke finale van het Nederlands Kampioenschap 3×3 basketball. Een groot en interessant speelveld met spelers van alle leeftijden uit binnen- en buitenland tot en met eredivisie-niveau.

Wethouder Hans Buijtelaar opent zaterdag om 9.30 de derde voorronde van Streetball Masters Tour. Aanvankelijk zou het event plaatsvinden op het Eemplein. Vanwege de voorspelde regen was de organisatie genoodzaakt om het evenement te verplaatsen naar sporthal Icoon in Vathorst.

Op zaterdag 13 mei nemen 64 teams het tegen elkaar op in het 3×3 basketballtoernooi en bij de diverse side contests zoals de Shooting Challenge en de spectaculaire Dunk Contest. De teams bestaan uit mannen en vrouwen, van 8 jaar tot 23+, valide en invalide.

Onder de elite-teams bevinden zich een team uit Polen en teams met spelers uit de Nederlandse eredivisie. In alle categorieën wordt natuurlijk gestreden om de eer van Amersfoort. De winnaars van deze voorronde van de 3×3 basketball tour plaatsen zich echter ook voor de landelijke finale in Amsterdam op 21 en 22 juli van dit jaar, waar gestreden zal worden om de felbegeerde titel ‘Nederlands Kampioen 3×3 basketball’.

Streetball Masters wordt georganiseerd door de Nederlandse Basketball Bond in samenwerking met de Amersfoortse basketballvereniging Crackerjacks en Basketball Events Organisation.

 

Reacties