Typhoon, Nora Fischer en Gerson Main binnenkort in Amersfoort

18 sep , 12:07 Nieuws
gerson main 1
KOSMIK en Theater De Lieve Vrouw geven grote namen uit de muziekindustrie vrij spel om hun eigen genre-bending avond samen te stellen en te hosten. Op 11 oktober 2024 vindt de allereerste editie van Know the Unknown plaats in Theater de Lieve Vrouw, ingevuld door Gerson Main. Bijzondere acts krijgen de kans zich te laten zien.  De volgende edities worden gevuld door onder andere Typhoon en Nora Fischer.

By Gerson

De eerste editie van Know the Unknown wordt gecureerd door Gerson Main. Gerson is een singer-songwriter in de breedste zin van het woord. Hij maakt een muzikale mix, eigenzinnig en vertrouwd. Gerson heeft drie bijzondere, opkomende acts uitgekozen voor de verrassende avond op 11 oktober. “Ik ben vereerd dat ik mag cureren! Ik heb mensen bij elkaar op het podium gezet die ik ontzettend bewonder en van wie ik al een tijdje naar een optreden wil gaan kijken. Ik heb helemaal niet het gevoel dat ik iemand een kans geef. Het voelt alsof ik zelf een kans heb gekregen”, aldus Gerson. De eerste act is Robin Scherpen, een klassiek gitarist die puur op intuïtie muziek componeert. Ook pianist Timothy Banchet staat straks op het podium. De pianist speelt groovy, lyrisch en ijzersterk. Als laatste spreekt Asmae Amaddaou het publiek toe met Spoken Word die je raakt.

Know the Unknown

Het project wordt georganiseerd door productiehuis KOSMIK en Theater de Lieve Vrouw. Het doel van deze avonden is nieuwe makers de kans te geven zich te laten zien. “Wij vragen de curerende artiest een uitdaging aan te gaan in deze samenwerking. Want hoe kan deze artiest zich vertalen naar een intieme podiumsetting in het theater?”, legt Friederike Weisner uit, directeur van Theater de Lieve Vrouw. “Elke show die wordt geprogrammeerd is een bijzondere ervaring. Dicht op de huid van de artiest in een edgy setting die je laat wegdromen. Je kan in de zaal zitten als publiek, maar misschien zit je ook wel achter of om de artiest heen. Elke show is weer een verrassing”, vult Coen Witteveen aan, directeur van KOSMIK.
Meerdere edities
De voorstelling op 11 oktober wordt gecureerd door singer-songwriter Gerson Main. Voor de komende edities zijn de curatoren bevestigd. De succesvolle rapper Typhoon laat op 12 december 2024 zien wie hij hoog in het vaandel heeft. Zangeres Nora Fischer vult het podium op 15 november 2024. 
Kijk voor meer informatie, tickets en meer op www.knowtheunknown.nl.