Ticketveiling.nl en DierenPark Amersfoort overhandigen cheque Chimpanseetours aan Jane Goodall Instituut

04 okt , 14:32 Nieuws
ticketveilingnl en dierenpark amersfoort overhandigen cheque chimpanseetours aan jane goodall instituut
Dierenpark Amersfoort
Vandaag, op dierendag, overhandigen Ticketveiling.nl en DierenPark Amersfoort een cheque aan het Jane Goodall Instituut Nederland. Dierenfans boden deze zomer massaal op de zes exclusieve Chimpanseetours, waardoor Jane Goodall Instituut Nederland 10.000 euro in ontvangst mag nemen. "Net als Ticketveiling.nl zijn wij trots dat we op deze manier kunnen bijdragen aan de bescherming van deze bijzondere mensapen en hun leefgebied", vertelt Astrid Wassenaar, Dierecteur van DierenPark Amersfoort.
Het Jane Goodall Instituut Nederland is ontzettend dankbaar voor de financiering. “Wat een ongelooflijk mooi bedrag”, reageert country manager Monique Spaan. “Deze steun wordt volledig geïnvesteerd in bescherming van de chimpansee in Tanzania en het planten van bomen in het leefgebied. Dit is een prachtig verjaardagscadeau voor Jane die dit jaar 90 jaar is geworden.” DierenPark Amersfoort en het Wildlife Fund vulden de veilingopbrengst aan tot 10.000 euro. Jane Goodall Instituut Nederland is nauw betrokken bij de ontwikkeling van het interactieve onderzoekskamp dat naast de Chimpanseevallei wordt gebouwd. In dit kamp ontdekken kinderen hoe zij samen met de natuurorganisatie kunnen bijdragen aan bescherming van de chimpansees en hun natuurlijke leefgebied.
Verspreid over zes tours kreeg een groot aantal dierenfans een bijzondere rondleiding voor en achter de schermen. “De Chimpanseetours gaven een unieke kijk op de verzorging van de mensapen en de leefwijze van hun soortgenoten in de natuur”, vertelt de woordvoerder van Ticketveiling.nl. “Deze exclusieve rondleiding was een ontzettend leuk en educatief uitje voor een brede doelgroep”, vult Astrid aan. De veilingwinnaars hielpen de chimpanseeverzorgers door zelf voedsel te bereiden in de Dierkeuken. Vervolgens kregen dierenfans een unieke rondleiding over het bouwterrein van de gloednieuwe Chimpanseevallei die deze herfst opent in DierenPark Amersfoort.