Schilder jouw mooiste plek op aarde

04 dec 2023, 19:41 Nieuws
unnamed 12
Het Mondriaanhuis in Amersfoort organiseert in samenwerking met Royal Talens voor de vierde keer een schilderwedstrijd voor jong en oud. Deze keer is het thema 'De mooiste plek op aarde.' Iedereen kan meedoen en tot uiterlijk 11 februari 2024 een werkstuk inzenden. De prijsuitreiking is op zaterdag 9 maart.
Schilder Piet Mondriaan was ervan overtuigd dat hij met zijn werk kon bijdragen aan meer harmonie in de wereld. Hij streefde met zijn schilderkunst naar een ‘Aards paradijs.’ Het Mondriaanhuis vraagt aan deelnemers aan de schilderwedstrijd om hun mooiste plek op aarde te verbeelden. Dat kan met verf op doek, maar ook andere materialen zijn toegestaan, of een digitaal gemaakt kunstwerk. Zolang het formaat maar 24 x 30 cm is.
Wie wil meedoen kan een wedstrijdformulier ophalen in het Mondriaanhuis of het downloaden via de website van het museum. Daar is ook meer informatie te vinden over hoe je kunt meedoen en de voorwaarden.

Prijsuitreiking

Na de selectie van genomineerden door een deskundige jury worden op zaterdag 9 maart de prijzen uitgereikt in 3 leeftijdscategorieën:
- Jeugd 4 t/m 11 jaar
- Jeugd 12 t/m 18 jaar
- Volwassenen
De werken van alle genomineerden zullen tijdelijk geëxposeerd worden in het Mondriaanhuis.
Meer informatie is te vinden op: www.mondriaanhuis.nl