Eclectische jazz door WAAN

18 okt , 17:34 Nieuws
waan 4 copyright philine van den hul groot
Woensdag 30 oktober speelt WAAN bij Observant. WAAN is een gewaagd muzikaal huwelijk tussen saxofonist Bart Wirtz (Monsieur Dubois, The Very Next, Artvark Saxophone Quartet) en toetsenist Emiel van Rijthoven (Sensuàl, Giovanca, Wouter Hamel, Waylon).
WAAN brengt een stamppot van elektronisch gedreven grooves, sfeervol gecomponeerde melodieën en eclectisch energieke jazz, roots en funk. De vaste live bezetting van WAAN bestaat naast Wirtz en Van Rijthoven uit Matteo Mazzù op bas en Mark Schilders op drums.
Emiel van Rijthoven brak door met zijn band Sensuàl. De combinatie van pop en Braziliaanse muziek zorgde ervoor dat hij een veelgevraagd toetsenist werd. Bart Wirtz won een Edison voor zijn album iDreamer. Hij sloeg een nieuwe weg in richting hiphop, rock en funk op het album Beneath the Surface, waarop zijn samenwerking met Emiel van Rijthoven gestalte kreeg.
De aanvang van dit optreden is 20.30 uur. Kaarten á € 10,00 (aan de deur € 12,50) zijn verkrijgbaar via www.observant.nl. Dit optreden wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en het Nationaal PodiumPlan.