Amersfoort krijgt er 63 eengezinswoningen bij in Parkweelde III in Amersfoort

16 sep , 19:48 Nieuws
eengezinswoningen parkweelde
De eerste bewoners van de 63 eengezinswoningen in Parkweelde hebben begin september de sleutel van hun woning gekregen. Naar verwachting wordt de laatste woning in december opgeleverd. Deze woningen maken onderdeel uit van Parkweelde III. Een project waar 400 nieuwe woningen worden gerealiseerd. Koopmans Bouw bouwt de eengezinswoningen.

Het project

Parkweelde is een integraal onderdeel van het grotere initiatief 'Amersfoort Vernieuwt', een samenwerking tussen gemeente Amersfoort en woningcorporaties de Alliantie en Portaal. Het doel van dit initiatief is om het leven in de wijken op diverse gebieden te verbeteren, waaronder wonen, samenleven en voorzieningen in de wijk. De ontwikkelingen van Parkweelde begonnen in het begin van 2000. Parkweelde I werd als eerste ontwikkeld in het gebied tussen de Adventkerk, Neptunusplein en de Hudsonstraat. Daarna volgde Parkweelde II aan de Van Randwijcklaan. De eerste fase van Parkweelde III, het sluitstuk van dit uitgebreide gebiedsontwikkelingsproject, is in 2022 van start gegaan.

Trots

Joan van der Burgt en Jan van Barneveld, directie van de Alliantie regio Amersfoort en de Alliantie Ontwikkeling zijn ontzettend trots. “In een hoog tempo bouwen we dit project van 400 woningen. Niet alleen dit aantal is belangrijk, maar ook de diversiteit aan woningen. Door een mix van sociale- en middensegment huurappartementen en eengezinswoningen is Parkweelde geschikt voor een grote groep woningzoekenden. Dit bevordert ook de doorstroming. Vorig jaar zijn de eerste 147 sociale huur en 67 middenhuur appartementen opgeleverd. Begin 2025 verwachten wij nog eens 123 twee- en driekamerappartementen op te leveren  We zijn trots dat we nu ook  63 eengezinswoningen aan de woningvoorraad van Amersfoort kunnen toevoegen. De verwachting is dat de totale ontwikkeling van Parkweelde III, bestaande uit 400 woningen, in 2025 voltooid zal zijn.”

Levendig en divers

"Wij zijn enorm trots om bij te dragen aan de realisatie van dit bijzondere project," aldus Kristian Makkinga, directeur ontwikkeling bij Koopmans Bouw. "We kijken uit naar de verdere ontwikkeling van Parkweelde tot een levendige en diverse woonwijk in Amersfoort. De bouw verloopt voorspoedig; na de bouwvak hebben we al een deel van de 63 woningen en 123 appartementen opgeleverd aan de Alliantie."