Laatste clowntjeshof

Foto: Clowntjeshof

AMERSFOORT – Op zondag 26 juni 2016 ontvangen Paula de Boer en Jos de Boer (postuum) de Lenaert Nicasiusspeld van de stad Amersfoort uit handen van burgemeester Lucas Bolsius.
De onderscheiding voor de in maart overleden Jos de Boer wordt overhandigd aan zijn zoon Jeroen. De uitreiking vindt plaats tijdens de Clowntjeshof op De Hof te Amersfoort.

Burgemeester Bolsius: “Paula en Jos de Boer hebben samen de Clowntjeshof opgebouwd en vormgegeven. Jarenlang hebben zij met grote inzet en passie veel kinderen een onvergetelijke middag bezorgd”.

Paula de Boer en haar man Jos zetten zich sinds 1995 voor de Clowntjeshof in. Zij verzorgden samen het gehele kinderprogramma , de attracties, de clowns, de financiën en de vrijwilligers. Op zondag 26 juni 2016 vindt de laatste Clowntjeshof plaats.

Bij het Sint Nicolaas Comité Amersfoort waren zij actief als Zwarte Piet en betrokken bij het programma en de intocht. Ook zetten zij zich in voor de Amersfoortse Contact Commissie (ACC) en organiseerden zij mede de historische intochten van de Keistadfeesten. Jos de Boer was sinds begin jaren negentig als bestuurder voor de ACC actief.

Paula de Boer reist twee keer per jaar als verpleegvrijwilligster af naar een vakantiepark Accolade in Frankrijk voor mensen met een beperking. Haar man Jos verrichtte daar verschillende hand- en spandiensten. Daarnaast was hij een actief vrijwilliger in de buurt en hielp hij bij de plaatselijke carnavalsvereniging.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen