4e editie koningsspelen weer druk bezocht

AMERSFOORT – Vrijdagmorgen 22 april is de 4e editie van de Koningsspelen in Nederland van start gegaan. Ruim 5.000 scholen met 1,2 miljoen kinderen in Nederland hebben vanochtend mogen genieten van het Koningsontbijt en gaan deel nemen aan de Kindersportdag.

Zo ook in de Amersfoortse wijk Nieuwland. Meer dan 300 kinderen van OBS De Border, Malelande en Wiekslag gaan vandaag sportief de strijd met elkaar aan op de velden van voetbalvereniging ASC Nieuwland. De organisatie van dit evenement ligt in handen van de basisscholen in samenwerking met de buurtsportcoaches van SRO en de Gemeente Amersfoort. In Amersfoort is een team van ongeveer 30 Buurtsportcoaches actief. In opdracht van de gemeente zorgen zij er vooral voor dat er zoveel mogelijk Amersfoorters in beweging komen én blijven. Om dit te realiseren wordt samengewerkt met een groot aantal maatschappelijke organisaties. Verreweg de belangrijkste samenwerkingspartners zijn de Amersfoortse sportverenigingen.

Samen met hen proberen de Buurtsportcoaches zoveel mogelijk inwoners aan het bewegen te krijgen en houden. De Koningsspelen werd voor het eerst gehouden in 2013, ter ere van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander. Dit jaarlijks evenement wordt georganiseerd door basisscholen in samenwerking met lokale sportverenigingen en de gemeente, met het doel om te genieten van het samen ontbijten en sporten.

Reacties