Hoe kan de verkeerstuin blijven bestaan?

AMERSFOORT – De verkeerstuin waar kinderen elke woensdag en elke zondag van 14:00 tot 16:00 naar hartelust gratis kunnen spelen moet het vooral hebben van de fooi van de bezoekers.

Het pand gelegen aan de Soesterweg 312 is in bruikleen van de NS, maar verder moet het bestuur zorgen voor drinken en wat lekkers voor de kinderen, maar ook de electriciteit, water en het licht moeten bekostigd worden.

Op de bar waar het lekkers en het drinken voor kinderen en hun ouders staat, staat ook een spaarvarken, dit voor eventuele donaties zodat de kosten gedekt kunnen worden. Van het geld wat in de spaarvarken wordt gedaan vullen ze de voorraad kast weer aan.

Het is de bedoeling dat we van de “fooi” weer de voorraad kast aan kunnen vullen en dat lukt tot nog toe nog steeds wel, aldus het bestuur.

Vergeet dus vooral niet een bijdrage in de spaarvarken te doen als u met uw kinderen de verkeerstuin bezoekt, zo zorgt ook u dat de verkeerstuin kan blijven bestaan.

De verschillende vrijwillig(st)ers die zich inzetten voor de verkeerstuin hebben allemaal hun eigen taak, de een zorgt dat de kinderen zich aan de verkeersregels houden, terwijl een ander de kinderen voorziet van drinken en lekkers.

Versterking van het zondag team kunnen ze nog wel gebruiken, wilt u vrijwilliger worden? Stuur dan een mail naar: [email protected]

 

 

Reacties