Kritiek op komst vluchtelingen

Foto: Wikipedia/Willemnabuurs

Bewoners in Amersfoort blijven kritiek hebben op de opvang van minderjarige asielzoekers in het gebouw van Zon en Schild. Dat bleek dinsdag tijdens de vergadering hier kwam onder andere de vluchtelingen opvang ter sprake.

De woningen worden nu verhuurd aan bijna 37 particulieren. Ook staat er nog veel leeg, maar het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) wil woningen daar indelen voor ongeveer 50 minderjarige asielzoekers. Bewoners maakte dinsdagavond hun bezwaar kenbaar tijdens de raadsvergadering aan de aanwezige gemeenteraadsleden.

De huurders willen dat er verschillende vleugels uit elkaar gehouden worden, om confrontaties tegen te houden. Maar de verhuurder vindt dat niet nodig. De aanwezige gemeenteraadsleden lieten merken dat ze niet bang zijn voor de consequenties.

De verstandhouding is zwakker geworden tussen de huurders en de GGZ Centraal at er geen gesprekken meer worden gevoerd. Overigens wordt er op het terrein een kleine groep minderjarige asielzoekers al opgevangen.Over twee weken willen de gemeenteraadsleden weten of daar voortgang in zit.

Reacties