6e editie Pink Ribbon Soester Wandelweekend kleurt roze

19 aug , 9:18 Nieuws
unnamed 2
De betoverende natuur en indrukwekkende historische locaties rond Soest en Baarn stonden dit weekend opnieuw in de schijnwerpers tijdens de 6e editie van het Pink Ribbon Soester Wandelweekend. Met een recordaantal van 6.000 wandelaars was het evenement, georganiseerd door Sportorganisatie Le Champion in samenwerking met de Rotaryclub Soest-Baarn, wederom een groot succes.
Deelnemers genoten van 6, 10, 20 of 30 kilometer, waarbij de routes hen langs diverse bezienswaardigheden en door gevarieerde landschappen leidden. Met Pink Ribbon als nieuwe titelsponsor van het evenement kleurde de paarse heide voor dit weekend roze.

Veelzijdige en unieke wandelervaringen

Het zomerse wandelweekend begon met de Soester Duinendag. De warme temperatuur was al snel voelbaar tijdens het wandelen over de uitgestrekte zandvlaktes van de Korte Duinen. Gelukkig konden de wandelaars onderweg genieten van de nodige verkoeling bij verschillende horecagelegenheden. De route voerde hen vervolgens over het Soester Hoogt, Vliegbasis Soesterberg en het prachtige Landgoed de Paltz waarbij ze onderweg getrakteerd werden op een prachtig tapijt van paarse heide.
De tweede wandeldag stond in het teken van de populaire Baarnse Paleisdag, waarbij wandelaars de unieke kans kregen om het terrein van Paleis Soestdijk te verkennen, een hoogtepunt van de route. Daarnaast genoten de deelnemers van de uitgestrekte beukenlanen, kronkelige paadjes en de bosrijke omgeving van Baarn.
Ook aan de kleine wandelaar was gedacht. Een recordaantal van 400 deelnemers verkende met enthousiasme de 6 km Family Walk in Soest. De interactieve bingokaart leverde veel plezier op voor de jongste deelnemers tijdens dit sportieve familie-uitje.
Op zaterdag stonden 3.250 wandelaars aan de start, op zondag waren dit er 2.750. Maar liefst 1.500 deelnemers kozen ervoor om beide weekenddagen mee te wandelen. Na afloop werd op het Gildeterrein in Soest geproost op de behaalde wandelprestaties.

Recordopbrengst voor het goede doel

Sinds dit jaar is Pink Ribbon de trotste titelsponsor en het officiële goede doel van het Pink Ribbon Soester Wandelweekend en kleurde het evenement prachtig roze. Voorafgaand aan de start van de Baarnse Paleisdag mocht Pink Ribbon een cheque in ontvangst nemen met een recordbedrag van € 49.395,-. Deelnemers hebben dit bedrag bij elkaar gewandeld door een vrijwillige bijdrage te doen bij hun inschrijving of door het starten van een eigen sponsoractie. Pink Ribbon kan met deze donaties onderzoeken financieren om borstkanker te voorkomen en om het beter te kunnen behandelen. Pink Ribbon doet er daarnaast alles aan om het leven na borstkanker zo prettig mogelijk te maken.
Naast Pink Ribbon zijn er ook twee lokale goede doelen gekoppeld tijdens het evenement, in samenwerking met Rotaryclub Soest-Baarn. Cateringopbrengsten, sponsoring van lokale horeca en hotels en een gedeelte van de parkeergelden zorgden voor een prachtige cheque van € 3.750,- voor zowel Stichting Samen in Baarn als het Bentinckfonds.

Editie 2025

De 7e editie van het Pink Ribbon Soester Wandelweekend vindt plaats op zaterdag 23 en zondag 24 augustus 2025. Inschrijven is mogelijk vanaf medio januari 2025 via pinkribbonsoesterwandelweekend.nl