Ruim 2.000 euro bij elkaar gereden voor Stichting ALS

Foto: ingezonden

Op 27 maart 2016 werd ruim € 2.000,- ingezameld voor de stichting ALS tijdens de ‘Enjoy the Ride Paasrit’ bij Ruitersportcentrum (RSC) De Treekhoeve in Leusden. Het ging dit keer om een extra bijzondere ‘Enjoy the Ride’. KNHS Utrecht, 5 leerlingen van het Wellantcollege in Houten en de manege uit Leusden, bundelden met succes hun krachten om geld in te zamelen voor het goede doel.

Verenigde krachten
Sinds vorig jaar heeft de KNHS regio Utrecht een samenwerkingsverband met het Wellantcollege te Houten, afdeling paardenhouderij. Derde en vierdejaars studenten kunnen zo ervaring opdoen met het organiseren van evenementen voor de paardensport. Toen de vijf leerlingen bij de manege in Leusden aanklopten voor een Enjoy the Ride, hoefden de eigenaren Anneke en Herrie Kruis, daar niet lang over na te denken. Ze stelden hierbij wel één voorwaarde: het moest gekoppeld worden aan een goed doel: Stichting ALS!

Anneke Kruis is enorm trots op de samenwerking en het mooie resultaat. “Ik heb de gevolgen van de ziekte ALS van dichtbij ervaren. Mijn vader overleed op 76-jarige leeftijd aan deze verschrikkelijke ziekte waar nog steeds niets tegen te doen is”, vertelt Anneke. “Ik vind het super dat we zoveel geld hebben ingezameld voor de stichting ALS. En ik vind het natuurlijk fijn dat zoveel mensen van deze Enjoy the Ride in ons mooie gebied konden genieten. Niet alleen mensen met een eigen paard of pony, maar ook manegeruiters konden dit keer meedoen aan een evenement dat normaal voor hen niet toegankelijk is. Het was een mooi staaltje teamwork. De studentes van het Wellantcollege in Houten, hebben het fantastisch gedaan. Ik hoop dat we in de toekomst vaker iets voor elkaar kunnen betekenen. Maar ook dankzij de hulp van KNHS Utrecht, de vele vrijwilligers én natuurlijk de enthousiaste deelnemers, kijken we terug op een geslaagde en supergezellige dag die voor herhaling vatbaar is!”

Ook de 5 studentes van Wellantcollege Houten kijken tevreden en uitgelaten terug op deze Enjoy the Ride. “Voor onze examenopdracht moesten we een geslaagd evenement neerzetten”, vertelt een van de initiatiefneemsters Mirte Middelkoop enthousiast. “Enjoy the Ride sprak ons meteen aan omdat wij als recreatieruiters ook graag in het bos rijden. We hebben er hard voor gewerkt, maar waren op de dag zelf toch ook zenuwachtig of alles zou lopen zoals we hadden bedacht. We hadden zelfs de hulp van onze ouders ingeschakeld die hielpen als parkeerwachters of drankjes en krentenbollen uitdeelden tijdens de tussenstop in het bos. Gelukkig liep alles op rolletjes en was zelfs het weer ons gunstig gezind. We hebben erg veel plezier gehad. Dat we zoveel geld hebben ingezameld voor de stichting ALS, maakt het voor ons helemaal te gek. En natuurlijk hopen we op een extra goede beoordeling van onze school!”

Patricia van den Boom, bestuurslid van de KNHS regio Utrecht was zelf ook de hele dag aanwezig om te helpen en te genieten van de gezellige drukte. Patricia: “Wij juichen deze unieke samenwerking van harte toe. Vanuit het regiobestuur en het recreatieforum probeer ik de recreatiesport in het zonnetje te zetten. Aangezien het bestuur en werkgroep leden alles op vrijwillige basis doen, is het super dat wij vanuit het Wellantcollege extra hulp krijgen. We zijn enorm blij dat deze Enjoy the Ride zo’n groot succes is geworden met behulp van de studentes. Daarbij zijn wij blij dat het door De Treekhoeve dit keer ook mogelijk is gemaakt dat manegeruiters met een paard of pony van de manege konden meedoen aan Enjoy the Ride. Dat geeft het evenement een extra dimensie.”

Enjoy the Ride
Enjoy the Ride is een initiatief van de KNHS. Je kunt met je paard of pony genieten van een verzorgde buitenrit van 15 of 20 km, waarbij de route al voor je is uitgezet. Ruim 80 deelnemers genoten op eerste paasdag samen met hun paard of pony van de buitenritten van 15 of 20 km in het mooie gebied van het landgoed Den Treek-Henschoten.

Over Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS)
Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is één van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. Nederland telt op dit moment ongeveer 1500 patiënten. Gemiddeld overlijden er elk jaar 500 patiënten en komen er 500 bij. Na de eerste symptomen is de gemiddelde levensverwachting 3 tot 5 jaar. Deze zenuw-/spieraandoening leidt tot het onvoldoende functioneren van de spieren. Kijk voor meer informatie op www.als.nl

Reacties