Kultlab en ELJA Foundation bundelen krachten voor nieuw project Future Village

Foto: Jurre Nieuwenhuis

Evenementenorganisatie Kultlab en cultuurfonds ELJA Foundation zijn gestart met het nieuwe project Future Village: creatief bouwbos voor avontuurlijke jongeren. In de laatste drie weken van augustus komen honderd jongeren tussen twaalf en achttien jaar samen in Amersfoort, om een collectief kunstwerk te bouwen dat op het terrein Bosspot komt te staan. Creatieve jonge makers kunnen zich vanaf nu aanmelden via www.futurevillage.nl.

Toen ik werd benaderd voor dit project ging ik persoonlijk onwijs aan op het stukje zingeving en bewustzijn dat we losmaken bij de jongeren. Een belangrijke periode van hun leven. Eentje waarbij ze een identiteit ontwikkelen. Hoe zien de jonge makers de toekomst voor zich? En hoe uiten ze dat op het gebied van kunst en cultuur? Future Village wordt dit jaar de nieuwe, creatieve maakhaven voor jongeren in de regio Amersfoort, “ zegt Lisa Bast, projectleider van Future Village.

Kultlab en ELJA Foundation willen met Future Village een plek creëren waar jongeren samenkomen voor nieuwe ontmoetingen en culturele ontwikkeling. Dit vormt de basis van Future Village, waar jongeren bouwen aan een kunstwerk met het thema ‘Toekomstvlucht’. Het kunstwerk wordt gebouwd onder leiding van kunstenaarsduo Bananas. De jongeren leren onder andere omgaan met houtbewerking, schilderwerk, constructie en licht- en geluidstechniek.

Future Village is een initiatief van Kultlab en de ELJA Foundation. Kultlab is bekend van verschillende festivals en De ELJA Foundation initieert, co-creëert en financiert culturele projecten voor kinderen en jongeren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen