Bol prolongeert in Rome Europese titel 400 meter horden

Foto:

Femke Bol heeft haar Europese titel op de 400 meter horden geprolongeerd. De 24-jarige topatlete rende in het Stadio Olimpico van Rome met overmacht naar het goud in een kampioenschapsrecord van 52,49. Het was haar beste tijd van dit jaar, maar wel boven haar Europees record van 51,45.

Cathelijn Peeters maakte het Nederlandse succes nog groter door de bronzen medaille te winnen in een tijd van 54,37. Louise Maraval uit Frankrijk werd tweede in een tijd van 54,23.

Het is voor Bol haar vijfde medaille op een EK. De Amersfoortse schreef twee jaar geleden op de EK in München atletiekhistorie door als eerste vrouw goud te winnen op zowel de 400 meter als de 400 meter horden. Ze won daar met de ploeg op de 4×400 meter estafette zelfs nog een derde gouden plak.

In Rome sloeg ze de 400 meter over, omdat de Amersfoortse zich wilde richten op de 400 meter horden, het nummer waarop ze vorig jaar in Boedapest wereldkampioen werd en nu voor goud gaat op de Olympische Spelen in Parijs.

Bol haalde in Rome op vrijdag al een bronzen medaille met de estafetteploeg op de 4×400 meter gemengd. Ze loopt woensdag nog mee in de finale van de 4×400 meter.

Het bericht Bol prolongeert in Rome Europese titel 400 meter horden verscheen eerst op Nieuws.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen