Kinderen opgelet: DierenPark Amersfoort zoekt nieuw Kinderpanel

Foto: DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort is op zoek naar nieuwe leden voor haar Kinderpanel. Het huidige panel geeft het stokje door aan tien andere, jonge fans van dieren en de natuur. Deze kinderen krijgen een actieve rol in het verbeteren en mooier maken van het dierenpark en de natuur. “Alle meningen van de jonge generatie kunnen wij goed gebruiken”, vertelt projectleider Sharon de Kruijff. In het jaar 2024/2025 komen verschillende thema’s aan bod waar het panel in drie sessies over meedenkt en een advies over uitbrengt.

Aan de hand van spellen, opdrachten en gesprekken met experts komen de kinderen tot fantastische ideeën”, weet Sharon uit ervaring. De kinderen gaan in gesprek met onder andere projectleiders en dierverzorgers over uiteenlopende onderwerpen en geven daarover een advies. Verschillende teams raken hierdoor geïnspireerd. “Het Kinderpanel heeft gebrainstormd hoe we het Wildlife Fund nog beter onder de aandacht kunnen brengen”, vertelt Sharon. “Ook dachten de kinderen mee over de organisatie van het Pinguïnweekend en bracht de groep advies uit over het ontwerp van de Chimpanseevallei.”

In 2021 werkte het dierenpark voor het eerst samen met een Kinderpanel. Sindsdien hebben drie panels met veel enthousiasme meegewerkt aan verschillende thema’s en projecten binnen het park. Nu moedigen de kinderen leeftijdsgenoten aan om in het panel plaats te nemen. “Ik houd van dieren en vind het leuk om met andere kinderen creatieve ideeën te bedenken. Het is leuk om dit samen uit te werken”, vertelt de 10-jarige Juliet. Ook de 11-jarige Floris heeft zijn steentje bijgedragen: “Ik wilde zó graag bij het Kinderpanel. Ik vind het namelijk superleuk om mee te denken over wat er gebeurt in het park. Zowel voor als achter de schermen.” DierenPark Amersfoort is nu op zoek naar tien andere creatievelingen die bomvol inspirerende ideeën zitten. Sharon: “Het maakt niet uit wie je bent, waar je woont of hoe groot je dierenkennis is. Alle kinderen tussen de acht en elf jaar mogen zich opgeven, hun mening is voor ons belangrijk.” Aanmelden voor het Kinderpanel kan uiterlijk 26 mei via de website van DierenPark Amersfoort.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen