Installatie nieuwe kinderburgemeester op 23 april

Foto: Gemeente Amersfoort

De officiƫle installatie van de volgende kinderburgemeester van gemeente Amersfoort, Aiden Seijmonson, vindt plaats tijdens een bijzonder gedeelte van de gemeenteraadsvergadering op dinsdag 23 april. Dan wordt ook afscheid genomen van Lynn Verhoeven, die de eer had om de eerste kinderburgemeester van de stad te mogen zijn.

De reguliere raadsvergadering begint dinsdagmiddag om 15.00 uur. Uiterlijk 16.15 uur wordt de raadsvergadering kort geschorst ter voorbereiding op het volgende – en bijzondere – onderdeel van de vergadering. Want om 16.30 uur staan het afscheid van de huidige kinderburgemeester en de installatie van de nieuwe kinderburgemeester op de agenda. Ook wordt dan afscheid genomen van (een deel van) de kinderraad die de kinderburgemeester afgelopen jaar bijstond. De kinderraad bestaat uit kinderraadsleden Omar, Nova, Fajenne, Farrah, Moos, Kyan, Pepijn en Sara.

De nieuwe kinderburgemeester, Aiden Seijmonson, krijgt de keten na het uitspreken van zijn belofte door zijn voorgangster omgehangen. Burgemeester Bolsius en de kinderburgemeester ondertekenen daarna een manifest. Ook zal de kersverse kinderburgemeester de gemeenteraad toespreken. Na de installatie, rond 17.00 uur, wordt de raadsvergadering weer geschorst en is er een feestelijke receptie.

Vervolg raadsvergadering

Om 18.30 uur gaat de reguliere raadsvergadering weer verder. U vindt de raadsagenda op de website Politiek Portaal: amersfoort.raadsinformatie.nl.

Vergaderingen volgen

Zowel het afscheid en de installatie van de kinderburgemeester als de reguliere raadsvergadering zijn te volgen via Politiek Portaal en via YouTube: youtube.com/raadamersfoort.

Contact

De kinderburgemeester een bericht sturen of ergens voor uitnodigen? Mail dan naar: [email protected]. Meer informatie staat op de website:
amersfoort.nl/kinderburgemeester.

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen