Terugkeer van populaire Sint Joris en de Drakenbootrace

Foto: JCI Eemland

JCI Eemland haalt het populaire evenement Sint Joris en de Drakenbootrace terug naar de Eemhaven in Amersfoort! Op zaterdag 29 juni racen de Drakenboten tegen elkaar om geld op te halen voor het goede doel. Dit sportieve evenement belooft een dag vol teambuilding, spanning en plezier te worden.

Tijdens de Sint Joris en de Drakenbootrace zetten roeiers in Drakenboten zich in voor het goede doel. Drakenboten zijn, naar traditionele Chinese stijl, lange, slanke open boten versierd met een drakenkop aan de voorzijde en een drakenstaart aan de achterzijde. Elke boot heeft een stuurman, 8 peddelaars en een trommelaar. Met het organiseren van de Sint Joris en de Drakenbootrace wordt geld opgehaald voor het goede doel Stichting Weekje Weg.

Stichting Weekje Weg

Deze stichting biedt al 40 jaar vakanties aan gezinnen die rond moeten komen van een minimuminkomen. Door deel te nemen aan de Sint Joris en de Drakenbootrace ondersteun je direct dit prachtige initiatief en help je bij het bezorgen van onvergetelijke vakantie-ervaringen voor deze gezinnen.

De race

Het evenement zal bestaan uit een samenspel van roeiers in Drakenboten die met krachtige slagen over het water glijden. De teams strijden om de felbegeerde overwinningsbeker, terwijl vanaf de kade de deelnemers worden toegejuicht. Elk team vaart drie races tegen andere teams op basis van een poulesysteem. Daarna volgen de kwart en halve finale races. In de grote finale strijden de laatste twee teams in een rechtstreeks duel om de titel.
“We zijn trots dat we de terugkeer van de Sint Joris en de Drakenbootrace aankondigen”, zegt Ruben Blair, voorzitter van JCI Eemland. “Dit is niet alleen een kans om je sportieve vaardigheden te tonen, maar ook om op een significante manier bij te dragen aan het welzijn van gezinnen die het wat minder breed hebben. We kijken ernaar uit om een onvergetelijke sportieve dag te beleven.”

Wil je meedoen als team of sponsor? Ga naar de website www.jci-eemland.nl/drakenbootrace voor meer informatie over de Sint Joris en de Drakenbootrace en hoe je mee kunt doen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen