Jubilerende Molendijkflat krijgt pentekening Lex van Elten

Foto: de Alliantie

Op 12 maart 2024 werd het 46-jarig bestaan van de Burgemeester Molendijkflat feestelijk gevierd. Met een ferme ruk werd de pentekening van Amersfoortse illustrator Lex van Elten onthuld door Rob de Graaf van de bewonerscommissie, oud-huismeester en bewoner van de Burgemeester Molendijkflat Wim Treffers en Alliantie-directeur Joan van der Burgt.

De Burgemeester Molendijkflat met 165 appartementen is gebouwd in 1978. De Alliantie heeft de bewonerscommissie van het gebouw net voor corona het aanbod gedaan om voor het 40-jarig bestaan een cadeau uit te zoeken. Het heeft even geduurd, maar het is een pentekening geworden van Lex van Elten.
Lex van Elten heeft voor de jubilerende Burgemeester Molendijkflat een speciale skyline gemaakt van Amersfoort. De pentekening hangt in de entree van het gebouw.
Oud-huismeester en bewoner Wim Treffers: “ik vind het een prachtige pentekening en Lex heeft het fantastisch gedaan. Vooral dat ons gebouw is opgenomen in the skyline van Amersfoort.”

Het gebouw

De Amersfoortse Molendijkflat ligt in de wijk Rustenburg en is een flat met ongeveer 300 veelal oudere bewoners. De onderste woningen hebben allen een eigen tuintje, door een beukenhaag gescheiden van het gezamenlijke groen.
De Burgemeester Molendijk flat is in 2020/2021 verduurzaamd. Het gebouw heeft toen duurzame installaties gekregen, zoals hybride warmtepompen voor verwarming en voor de warmwater voorziening. Het resultaat is dat 90% van het jaar de installatie full-electric werkt. De hybride installatie zorgt ervoor dat ook op koude dagen het binnen aangenaam warm is.

De Burgemeester Molendijkflat is het eerste flatgebouw in Amersfoort dat dag en nacht  gebruik kan maken van groene energie. Het gebouw heeft in december 2022 een slimme batterij gekregen die opgewekte zonne-energie opslaat en aan woningen kan leveren ook als de zon niet schijnt. Een continue gebruik van het elektriciteitsnet is daardoor niet meer noodzakelijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen