GOUD voor de estafettevrouwen 4×400 meter op WK indoor

Foto: Still NOS sport

De dames estefatteploeg 4x400m heeft zondagavond de finale gewonnen tijdens het WK Indoor in Glasgow. Het was tot de laatste meters spannend of Femke Bol, die als slotloopster liep, de voorsprong vast kon houden.

Series

Zondagmiddag werden de series gelopen, waarbij Femke Bol de estafetteploeg naar de finale heeft geloodst. Een versnelling op de laatste 200 meter was ruim voldoende om de eerste serie te winnen in een tijd van 3.27,70.

De jonge Myrthe van der Schoot was de startloopster. Zij bleef goed bij en ook tweede loopster Eveline Saalberg liep niet slecht. Bij het overgeven van het stokje lag derde loopster Lisanne de Witte wel op de laatste plaats. Zij rukte in haar slotmeters op naar de derde plaats en positioneerde Bol in een zetel. De Amersfoortse wachtte achter de ruggen van de Amerikaanse Bailey Lear en de Belgische Cynthia Bolingo rustig haar moment om te versnellen af. Dat deed ze met ingaan van de laatste bocht. Met lange passen snelde ze de twee atletes voorbij.

Finale

De opstelling voor de finale kende twee andere namen dan de series. Lieke Klaver opende de race en nam meteen de leiding. Cathelijn Peeters en Lisanne de Witte wisten de koppositie vervolgens vast te houden, waarna Femke Bol als slotloper het werk afmaakte. Toch wist Holmes uit de Verenigde Staten heel dichtbij te komen. Het was spannend tot op de meet of Bol de voorsprong wist vast te houden. De dames finishten in 3.25,07. “We kwamen voor goud en dat is gelukt”, reageert Bol na de race. “We hebben alle mogelijke scenario’s vooraf doorgenomen, maar het is een luxepositie om als eerste de laatste ronde in te gaan.” Klaver, die gisteren individueel zilver won op de 400m vult aan: “Je draagt samen een verantwoordelijkheid. Je moet als de sodemieter dat stokje naar de volgende brengen.”

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen