Storm Louis in aantocht

Foto: Pixabay

Het KNMI heeft voor donderdagavond code oranje afgegeven voor alle provincie, behalve Limburg. Storm Louis brengt zware windstoten en kans op onweer met zich mee.

Langs de kust, boven het IJsselmeer en boven het Waddengebied windstoten van meer dan 120 km/u. Boven land van meer dan 100 km/u. Later vanavond neemt van het westen uit de wind geleidelijk in kracht af. Voor de provincie Utrecht geldt code geel van 18.00 tot 21.00 uur en code oranje van 21.00 uur tot middernacht.

Overlast

Geadviseerd wordt om niet met aanhanger de weg op te gaan en op te passen bij bruggen, dijken en open vlaktes. Beter is het om niet de weg op te gaan als het niet nodig is.
NS ondervindt al problemen op het spoor van de harde wind, onder andere op het traject Amsterdam-Breda. Reizigers moeten rekening houden met vertraging.

Melden

Mogelijk krijg je te maken met stormschade. Weet jij wie je dan moet bellen? Bij acuut gevaar bel je altijd 112. Maar een omgevallen boom op de openbare weg of losgeraakte dakbedekking of gevelbekleding kun je rechtstreeks melden bij de brandweer via 0900-0904. Voor een omgevallen boom die in de berm ligt, waar het verkeer niet direct last van heeft bel je met de gemeente. Voor schade in de eigen tuin ben je zelf verantwoordelijk.

Hierdoor kan schade en gevaar ontstaan als gevolg van omvallende bomen en rondvliegende voorwerpen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen