Europees atlete van het jaar Bol opent indoorseizoen in Metz op grandioze wijze

Foto: Still NOS

Femke Bol liep vandaag in Metz haar eerste indoorwedstrijd van dit jaar. De Europees atlete van het jaar 2023 werkte in de Franse meeting een 400 meter af om vervolgens nog van start te gaan op de 200m.

Met een tijd van 49.69 op de 400m laat ze zien in topvorm te zijn. Op die afstand baarde ze vorig jaar opzien door het 41 jaar oude wereldrecord indoor te verbeteren. Ze liep op de NK in het Omnisport van Apeldoorn 49,26 seconden. Die recordtijd vormde de opmaat tot een bijzonder succesvol atletiekjaar, waarin ze eerst Europees kampioen indoor werd op de 400 meter en in de zomer twee keer goud won op de WK in Boedapest: op de 400 meter horden en met het estafetteteam op de 4×400 meter.

Maar fenomenaal was Femke vandaag op de 200m. Ze wist haar persoonlijk record  en het Nederlandse record te verbeteren naar 22.64!

De 23-jarige Amersfoortse heeft haar zinnen deze winter gezet op de wereldtitel op de 400 meter bij de WK indoor in Glasgow (1-3 maart). Twee jaar geleden won ze zilver op de WK indoor in Belgrado.

Het bericht Europees atlete van het jaar Bol opent indoorseizoen in Metz verscheen eerst op Nieuws.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen