Alma Latina meemaken tijdens Gluren bij de Buren 2024

Foto:

Op zondagmiddag 4 februari verandert de grote huiskamer in de Pastorie tijdelijk in een buurttheater voor Gluren bij de Buren. De lokale amateurkunstenaars Alma Latina gaan hun talenten tonen in deze knusse huiskamer te Hoogland.

De groep bestaat uit: Ronald Dongor, Ron Strik, Henk Waaldijk, Arie Yzendoorn en Nancy Zeefuik. Deze speciaal ad-hoc Latin American groep treedt op om zo aandacht te vragen voor het slavernijverleden van Suriname.

Ronald ondersteunt in zang Nancy Zeefuik

Deze groep gaat tijdens Gluren bij de Buren Surinaamse liederen laten horen die een verband leggen met het slavernijverleden van Suriname. Het zal verrassend worden en Ronald gaat naast het bespelen van de cajon ook meezingen. Dit doet hij samen met de voortreffelijke zangeres: Nancy Zeefuik (backing vocal). Samen met haar gaat hij vijf medleys spelen en zingen. Dit doet hij samen met drie andere muzikanten, waaronder Ron Strik. Hij is bekend als dirigent van het Parochiekoor Hoogland. Op de vraag welk lied hij favoriet vindt en ook mooi, komt Ronald al zingend met: “Fay Katakmi no moi. Dit betekent: Hoe kan je nou zeggen dat ik niet mooi ben.“ Tot slot gaat hij samen in de vijfde medley eindigen met het Hooglandse Volkslied. “Dit is toch geweldig!”aldus Ronald

“Zo betrokken zijn met Suriname”

Als je op bezoek komt bij de Pastorie, dan zul je ook in aanraking komen met een kraam, van de Stichting Jan Veldema. Ronald, vindt dat deze stichting hele goede dingen doet voor Suriname. Al vele jaren ondersteunt deze stichting ook een school in Paramaribo. Zij voorzien hen ook van schoolmaterialen die zij hier ontvangen hebben. De St Jozefschool uit Hooglanderveen heeft met enige regelmaat online contact met deze school in Commewijne. “Dit doet mij zo goed, omdat uit mijn omgeving Amersfoort, Hoogland en Hooglanderveen zo hierbij betrokken zijn met Suriname!”, aldus Ronald

De Hooglandse inwoners Raymond Buth en zijn vrouw Ruth Jütte gaan je in het kort vertellen wat zij al vele jaren doen voor deze stichting. Een financiële bijdrage is dan erg fijn voor hun.

De optredens van deze groep beginnen om: 13:30, 15:00 en 16:30 uur in de pastorie van de geloofsgemeenschap Sint Martinus te Hoogland. Kom in de stemming met deze reportage.

Lees meer over gluren bij de buren op: https://glurenbijdeburen.nl/nl/programma/amersfoort

Ingezonden door Gerard Hilhorst

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen