Veldrijdster Pieterse beëindigt in Gavere zegereeks van Van Empel

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie
Foto: Pixabay

Bij de wereldbekerwedstrijd in het Belgische Gavere is een einde gekomen aan de zegereeks van Fem van Empel. De wereldkampioene veldrijden won tot dinsdag alle elf veldritten waarin ze aan de start verscheen. Maar op het modderige parcours in Gavere moest ze de overwinning aan Puck Pieterse laten.

De 21-jarige Pieterse boekte, ondanks een aantal valpartijen, haar eerste zege van dit seizoen. Van Empel eindigde als tweede, voor klassementsleidster Ceylin del Carmen Alvarado.

Van Empel, die zaterdag nog won in Antwerpen, had geen ideale voorbereiding. Ze ging bij de verkenning van het parcours onderuit en kwam daarbij op haar knie terecht. Van Empel kon niet mee toen Pieterse er na de start meteen vandoor ging. Pieterse leek Alvarado mee te krijgen, maar die kwam even in de dranghekken terecht. De Amersfoortse van Fenix-Deceuninck kon daardoor steeds verder uitlopen. Van Empel ging nog wel in achtervolging op Pieterse, maar kon niet meer in haar buurt komen. In de laatste ronde maakte ze wel de achterstand op Alvarado goed en pakte nog de tweede plaats.

Het bericht Veldrijdster Pieterse beëindigt in Gavere zegereeks van Van Empel verscheen eerst op Nieuws.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen