Boomfeestdag in Nieuwland feestelijk geopend

AMERSFOORT – Woensdagmorgen 16 maart rond 10:00 uur werd de Nationale Boomfeestdag door wethouder Menno Tiggelaar feestelijk geopend. Dit gebeurde op de groene geluidswal langs de Rijksweg A1 aan de Nieuwlandsedreef in Amersfoort.

Samen met basisschoolkinderen van OBS De Border, De Malelande en De Wonderboom werden er nieuwe bomen geplaatst. Vorig jaar moesten er noodgedwongen vele zieke kastanjebomen gekapt worden. Het initiatief voor dit project ligt bij de buurtbewoners van Nieuwland. Stichting Buurtintiatief Nieuwland heeft een plan ontwikkeld om fijnstof en geluidsoverlast van de naastgelegen A1 tegen te gaan. De gemeente Amersfoort ondersteunt dit initiatief van harte.

Naast het bomen planten hebben de drie basisscholen uit Nieuwland diverse sponsoractiviteiten georganiseerd om geld op te halen. De cheques werden vanochtend overhandigd aan wethouder Tiggelaar. Daarnaast hebben de kinderen tekeningen gemaakt en in de grond begraven, zodat archeologen over honderden jaren kunnen zien hoe wij leefden.

Reacties