Schrijvers op de Planken met een Theatrale Twist

Foto: Bibliotheek Eemland

Op 8 december 2023 organiseert de Nacht van de Literatuur in samenwerking met Bibliotheek Eemland voor de vierde keer Schrijvers op de Planken in het KAdECafé aan het Eemplein. Schrijvers op de planken is een crossover tussen literatuur en theater èn tussen oud en jong. Het biedt een unieke gelegenheid voor lezers en cultuurliefhebbers om in contact te komen met twee auteurs uit de stad en een landelijke debutant.

Een bijzondere toevoeging aan deze avond is de betrokkenheid van studenten van de Theater Vooropleiding Amersfoort (TVA) en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), die een extra dimensie zullen geven aan de literaire ervaring. Pim van Beelen, van de HKU opleiding ‘writing for performance, schreef een scene naar aanleiding van het boek ‘In de Schaduw van de Eik’ door Stefan Popa. Studenten van de TVA brengen deze korte scène op het podium tot leven. Deze creatieve interpretatie voegt een dynamisch element toe aan de mooie line-up van schrijvers.

De schrijvers

Te gast deze avond zijn de schrijvers Bilal Al Mashta, Silvia Toebak en Stefan Popa.
Bilal is schrijver, grafisch ontwerper en eigenaar van twee restaurants (HUmmUS). In 2008 ontving hij de El Hizjra Literatuurprijs en in 2008-2009 en 2010 won hij de voorrondes van respectievelijk Write Now! Rotterdam en Write
Now! Amsterdam. ‘Coulis‘ is zijn debuutroman. In de pers : “Het proza van Bilal Al Mashta is om van te likkebaarden en te watertanden”

Silvia Toebak schrijft columns en verhalen. Ze groeide op in de Wieringermeer op woonboot Avanti. Nu woont ze in in Amersfoort. Eerder verschenen haar de romans ‘Een zomer met Kim Bokaviet’ (2013) en ‘De uitburgering van Friedjof Madsen’ (2014). Over haar laatste boek ‘Vals zingend schaap’: “Een kijkje in de wereld van iemand met autisme”

Stefan Popa is auteur en zelfstandig journalist van half Nederlandse en half Roemeense afkomst. Hij woont in Amersfoort. Inmiddels heeft hij vijf romans gepubliceerd. Zo nu en dan verschijnt hij als “Roemenië-expert” in de media om gebeurtenissen in het land van de onbegrensde onmogelijkheden te duiden. Uit de pers: ‘prachtverhaal’.
In de schaduw van de eik geldt als Popa’s best ontvangen roman tot nu toe.

Op de avond vinden individuele gesprekken plaats met elk van de schrijvers. Ze zullen bevraagd worden over de inspiratie achter hun meest recente werken, de creatieve uitdagingen die ze zijn tegengekomen, en de betekenis achter hun literaire bijdragen. Ook aanwezigen kunnen vragen stellen.

Tijdens de avond is er gelegenheid om gesigneerde exemplaren van de boeken van de auteurs te bemachtigen.
Het belooft een avond te worden waar literatuur en theater en jong en oud elkaar versterken. Schrijvers op de
Planken vindt plaats in aanloop naar de Nacht van de Literatuur op 23 maart 2024. In januari en februari volgen nog twee van dergelijke avonden. Dan uiteraard met andere schrijvers.

Kaarten voor 8 december 2023 en meer informatie is te vinden op de website van de Nacht van de Literatuur: www.nachtvandeliteratuur.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen