Voorbereidingen Winterse Kerstsfeer in volle gang

Foto:

Na de succesvolle eerste editie van december vorig jaar zijn collega bloemschiksters Mieke van de Brug en Erica Faddegon al druk bezig met de voorbereiding voor de Winterse Kerstsfeer 2023: een kerstfair op het gebied van kerstbloemwerk en creatieve materialen. Op vrijdag 15 en zaterdag 16 december vindt de tweede editie van de ‘Winterse Kerstsfeer’ plaats bij Harco Hoveniers, aan de Hogebrinkerweg 50 in Hoevelaken. Tussen 10.00 en 16.00 uur is er kerstbloemwerk, als kransen, toefen en kerststukken en kerstdecoratie te koop. Daarnaast zijn er kerstcadeautjes, is er brocante en een selectie handwerkmateriaal om de wintermaanden heerlijk mee te vullen.

Over de Winterse Kerstsfeer

De grote loods op het terrein van Harco Hoveniers wordt omgetoverd tot een sfeervolle snuffelhal waarin unieke kerststukken, kerstkransen en ander kerst- en wintermateriaal te vinden is. Ervaren bloembindsters maken de mooiste stukken op bijzondere en sfeervolle ondergronden.

Ook tijdens het jaarlijkse handwerkfestijn, dat eerder in het jaar wordt georganiseerd, werken Mieke en Erica nauw samen om de afdeling met het zomerbloemwerk te vullen. ‘Van veel bezoekers krijgen we gedurende het jaar schenkingen van materiaal en ondergronden, en deze worden met veel liefde gebruikt om mooie stukken mee te maken. Een oude schaal, een rieten mand of brocante pot zijn dan prachtige materialen om een kerststuk op te maken. ‘Vorig jaar was de Winterse Kerstsfeer een groot succes en kregen we veel enthousiaste reacties. We gaan het daarom dit jaar iets groter aanpakken met meer bloemwerk. We maken er weer een gezellige happening van en we hopen op veel bezoekers’ zeggen Mieke en Erica eensgezind.

Opbrengst ten gunste van het goede doel

De volledige opbrengst van het evenement gaat naar het Diabetes Fonds, en wel specifiek naar het Bestemmingsfonds genezing diabetes type 1. ‘We hebben een sponsor voor onze inkoop van bloemen en groen, dus werkelijk de volledige opbrengst kunnen we doneren. Heel fijn! En hoewel er veel werk zit in de voorbereidingen doen we het met heel veel plezier voor het Diabetes Fonds’, aldus Mieke en Erica.

Inbreng van materiaal

Graag maken de dames gebruik van de gelegenheid om een oproep te doen voor kerst- en wintermateriaal. ‘Mogen we heel brutaal vragen wie er wellicht priklichtsnoeren voor ons heeft, of terracottapotten in diverse maten of spiegels om materiaal op te etaleren? Maar ook bijzondere kerstballen, kerstdecoratie, een aparte kerstboom, windlichten, kaarsen of ander materiaal is van harte welkom. Of heeft u tegen die tijd specifiek kerstgroen over? Als het materiaal in goede conditie is maken wij er graag gebruik van, en nogmaals, alles komt ten goede aan het Diabetesfonds’ benadrukken de dames nog. Materiaal kan gebracht worden bij: Harco Hoveniers, Hogebrinkerweg 50 in Hoevelaken, Mieke vd Brug (T 06 47 01 44 92) of Erica Faddegon, Kleine Beer 9 in Zeewolde (06 57 99 01 87). Een belletje vooraf wordt zeer op prijs gesteld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen