Bol voor tweede jaar op rij gekozen tot beste atlete van Europa

Foto: Still NOS

Femke Bol is voor het tweede jaar op rij gekozen tot Europees atlete van het jaar. De Nederlandse atlete ontving de bijbehorende trofee tijdens een prijzengala in de Litouwse stad Vilnius.

De 23-jarige Amersfoortse behoorde tot de drie finalisten in de verkiezing. Ze kreeg meer stemmen dan de Oekraïense wereldkampioene hoogspringen Jaroslava Majoetsjich en de Spaanse tweevoudig wereldkampioene snelwandelen María Pérez.

Bol evenaart nu Dafne Schippers. De tweevoudig wereldkampioene op de 200 meter, die onlangs haar afscheid bekendmaakte, won de verkiezing ook twee keer op rij: in 2014 en 2015.

Bol excelleerde afgelopen zomer op de WK atletiek in Boedapest met de wereldtitel op de 400 meter horden. Ze won ook goud met de estafetteploeg op de 4×400 meter. De Amersfoortse won ook voor het derde jaar op rij de finale van de Diamond League. Indoor schitterde Bol op de 400 meter vlak met een wereldrecord van 49,26 seconden. Ze liep het 41 jaar oude wereldrecord van de Tsjechische Jarmila Kratochvilova uit de boeken.

Bol is ook genomineerd voor de mondiale onderscheiding van Atlete van het Jaar. De winnares van die verkiezing wordt in december bekend.

Het bericht Bol voor tweede jaar op rij gekozen tot beste atlete van Europa verscheen eerst op Nieuws.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen