Week van de Veiligheid: hennepcontainer en veiligheidsmarkt

Foto: Brandweer

Van 9 tot en met 15 oktober is het de landelijke Week van de Veiligheid. In Amersfoort zijn diverse activiteiten, waarmee extra aandacht wordt besteed aan de vraag hoe mensen beter voor zichzelf op kunnen komen in onveilige situaties.

Op donderdagochtend 12 oktober staat de Hennepcontainer van Stedin in Winkelcentrum Vathorst. In deze container is een hennepkwekerij nagebouwd. Ontdek hoe je zo’n kwekerij herkent, wat de risico’s zijn en waar je terecht kunnen met vermoedens of voor hulp.

Veiligheidsmarkt: demonstraties en informatie

Op het Eemplein staan zaterdagochtend 14 oktober van 10:00 tot 14:00 uur meerdere voertuigen van allerlei hulpdiensten. En ja, daar horen zo nu en dan ook de ‘toeters en bellen’ bij. Bezoekers kunnen op de veiligheidsmarkt terecht voor informatie over hoe zij zich kunnen weren tegen agressie of (cyber)criminaliteit en wie hulp kan bieden als het je toch overkomt.

Brandweer, politie en handhaving geven demonstraties van hun dagelijks werk. Naast deze hulpdiensten zijn ook de gemeente, het Reanimatienetwerk, De Dierenbescherming, Het Rode Kruis, M. (Meld Misdaad Anoniem), de Brandwondenstichting en andere betrokken organisaties aanwezig.

Hoe staat een uniform?

Nieuwe deelnemer op deze veiligheidsmarkt is het KPU-bedrijf. Dit is het Kleding- en Persoonsgebonden Uitrusting-bedrijf van Defensie. Elke militair krijgt van Defensie kleding, zoals een uniform, camouflagepak en schoenen. Het KPU-bedrijf zorgt hiervoor. Bij elke missie krijgt een militair van hen de spullen die daarvoor nodig zijn. Het KPU-bedrijf neemt kleding in kindermaten mee naar de veiligheidsmarkt. Dus wie vast wil weten of werken bij defensie ‘goed staat’, kan tijdens de veiligheidsmarkt kleding passen én op de foto!

CyberChef: hoe veilig is jouw onderneming?

Voor het derde jaar scant CyberChef de digitale veiligheid van Amersfoortse ondernemers. In de Week van de Veiligheid onderzoeken IT-studente van ROC Midden Nederland of ondernemers goed beschermd zijn tegen cybercriminaliteit. Ondernemers die mee willen doen kunnen zich aanmelden op www.cyberchef-amersfoort.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen