The Passion dit jaar live te beleven via een virtual reality bril

Foto: The Passion

The Passion in Amersfoort is op 24 maart live te ervaren via virtual reality (VR). Wie de VR-bril opzet, waant zich te midden van band en artiesten op het hoofdpodium. The Passion is het eerste televisieprogramma in Nederland dat VR zo toepast.

“The Passion is het mooie maar ook pijnlijke verhaal van zelfopoffering en hoop. We willen dit bijzondere verhaal toegankelijk maken voor een zo groot mogelijk publiek,” vertelt EO-directeur Arjan Lock. “Via deze techniek kunnen nog meer mensen, die niet live aanwezig kunnen zijn bij het evenement, The Passion met nog meer impact beleven.”
Zij aan zij met de artiesten
De 360-graden camera staat op 24 maart zo gepositioneerd dat de band en de artiesten van dichtbij te zien zijn. Op die manier komt het paasverhaal dat aan de hand van Nederlandstalige popmuziek wordt gezongen dichterbij dan ooit.

Al vóór de uitzending van 24 maart kunnen kijkers de openingsscène uit The Passion bekijken via de speciaal ontwikkelde ‘EO VR’-app. Na The Passion kan de gebruiker de mooiste momenten uit de uitzending terugkijken in de app genaamd ‘EO VR’.

Omdat The Passion toegankelijk wil zijn voor iedereen, krijgen geïnteresseerde bewoners van verzorgingstehuis De Lichtenberg in Amersfoort op donderdag 24 maart een bril en smartphone aangeboden. Op deze manier kunnen ook zij het verhaal meemaken alsof ze er zelf bij zijn en een levensechte indruk opdoen van de gebeurtenissen die zich op het Eemplein afspelen.

Wat heb je nodig?
Voor het beleven van The Passion in virtual reality is het volgende nodig:
• Een smartphone met internetverbinding;
• Een speciaal vormgegeven The Passion VR-bril. Te bestellen via www.thepassion.nl/VR;
• De app ‘EO VR’, gratis te downloaden voor Android en iOS.

Reacties