Christelijk Streekmannenkoor Noord-West Veluwe zoekt zangers voor kerstproject

Foto: Streekmannenkoor

Het CSMK “Noord-West Veluwe” Nijkerk geeft in december een tweetal sfeervolle kerstconcerten. Op donderdag 14 december 2023 zingt ze traditiegetrouw in de Kruiskerk in haar eigen standplaats Nijkerk en op zaterdag 23 december 2023 reist het grote mannenkoor af naar de Sint Janskerk in Gouda.

Aan dit laatste concert werkt bovendien het landelijk bekende Jostiband Orkest mee en collega-mannenkoor De Gouwestem. Zingende mannen uit de wijde omgeving die (nog) geen lid zijn kunnen kosteloos meedoen aan deze kerstconcerten en vooraf enkele repetities bijwonen. De repetities zijn in De Levensbron aan de Jan Steenhof 53 in Nijkerk op donderdagavond 16, 23 en 30 november en 7 december. Aanhaken op 23 of 30 november is ook mogelijk. De deelname aan deze reeks repetities en concerten is geheel gratis en biedt een goede gelegenheid voor zangliefhebbers om aan het mannenkoor te snuffelen. Tevens is het een uitstekende kans om te ondervinden of een lidmaatschap iets is voor de zanger in spé.

Martin Mans geeft al 28 jaar leiding aan dit grote mannenkoor dat in Nederland grote bekendheid heeft verworven en goed op de muzikale kaart staat. Hij is gedreven van aard en houdt van hard werken in een ontspannen sfeer. Koorleden verklaren daarover: ‘We zijn zeer gecharmeerd van de voortvarende werkwijze van onze dirigent. Hij haalt het beste uit de stemmen en de sfeer is ronduit vriendschappelijk.’

Zingende mannen vanaf 16 jaar uit de hele regio zijn van harte welkom om aan te sluiten bij dit kerstproject. Aanmelden kan bij Aalt Vreekamp per e-mail: [email protected] of telefonisch op 06-22 02 17 57.

De kerstconcerten op een rijtje:

  • Donderdag 14 december 20.00 uur Sfeervol Adventsconcert in de Kruiskerk in Nijkerk met medewerking van het ensemble Noord-West Veluwe, Martin Zonnenberg vleugel, Arjan Breukhoven orgel, Arjan en Edith Post trompet, Noortje van Middelkoop panfluit en Annelies Schep sopraan.
  • Zaterdag 23 december 20.00 uur Kerstgala met De Jostiband in de Sint Janskerk in Gouda met medewerking van De Gouwestem, The Martin Mans Formation,ensemble Noord-West Veluwe en Hugo van der Meij, orgel en vleugel

Achtergrond Chr. Streekmannenkoor Noord-West Veluwe

Dit mannenkoor is opgericht in 1976 en bestaat uit 120 leden. Ze voert concerten uit in monumentale kerken en concertgebouwen. De Woerdense dirigent Martin Mans is sinds 1995 aan het roer en heeft zich ingezet om repertoire te vinden dat zeer gevarieerd is en past bij een grote groep gemotiveerde zangers met kerkelijke achtergrond. Vele arrangementen heeft hij zelf gecomponeerd maar daarnaast zijn de buitenlandse reizen altijd een grote inspiratiebron geweest voor nieuwe arrangementen. Het Christelijk Streekmannenkoor “Noord-West Veluwe” Nijkerk is een bloeiende vereniging waar kwalitatief hoogwaardige zang en vriendschap hand in hand gaan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen