Integratiewerk doet mee aan Week van Lezen en Schrijven

Foto: Pixabay

Van 8 t/m 15 september is de landelijke Week van Lezen en Schrijven. Integratiewerk begeleidt nieuwkomers uit Amersfoort en omgeving bij de inburgering. Een belangrijk onderdeel is het leren van de Nederlandse taal. Op 12 en 13 september brengen raadsleden een werkbezoek aan Integratiewerk, waarbij ze onder andere deelnemen aan een taalles. Op 13 september bezoekt ook wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh een lesgroep Nederlandse taal.

Nederlands leren lezen, spreken, schrijven en luisteren, dat is geen gemakkelijke opgave als een andere taal je moedertaal is. Daarom is er veel aandacht voor taal tijdens de inburgerperiode. Asielmigranten volgen 4 keer per week een taalles van 2,5 uur bij Integratiewerk. De nieuwe Wet Inburgering die vorig jaar van start ging, is ambitieus op het gebied van taal. Niet het A2 taalniveau, maar het hogere B1 taalniveau is het streven.

Naast het geven van taallessen begeleidt Integratiewerk inburgeraars ook bij alle onderdelen van het leven in Amersfoort en omgeving. Er is veel aandacht voor al het regel- en papierwerk dat gedaan moet worden, maar ook voor de gezondheidszorg, het onderwijssysteem en natuurlijk werk en vrijwilligerswerk. Ook over deze thema’s zal het werkbezoek van raadsleden en wethouder gaan.

Integratiewerk heeft ook een Taal-Oefen-Centrum waar iedereen uit Amersfoort welkom is die het Nederlands niet als moedertaal heeft. Deelnemers gaan wekelijks aan de slag met een individueel lesprogramma op de computer, en krijgen daar hulp bij van vrijwilligers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen