Estafettevrouwen met kampioene Bol naar finale 4×400 meter op WK

De atletes van de 4×400 estafette zijn bij de WK atletiek in Boedapest doorgedrongen tot de finale. Eveline Saalberg, Cathelijn Peeters, Lisanne de Witte en Femke Bol liepen in hun serie naar de derde plaats in een tijd van 3.23,75. Jamaica en Canada waren sneller, maar de eerste drie van de heat plaatsten zich rechtstreeks voor de finale op zondag.

De estafettevrouwen werden vorig jaar gekozen tot Sportploeg van het Jaar. Lieke Klaver, die nu ontbrak in de series, De Witte, Saalberg en Bol veroverden vorige zomer op de EK atletiek in München het goud in 3.20,87, de beste Europese tijd van het jaar.

De estafetteploeg was ook al succesvol geweest met een zilveren medaille op de 4×400 meter op de WK indooratletiek van 2022 in Belgrado. Op de WK vorig jaar in het Amerikaanse Eugene werd de ploeg gediskwalificeerd vanwege een foute wissel.

Bol kwam op de openingsdag van de WK ook in actie in de finale van de 4×400 gemengde estafette. Een onfortuinlijke val van de Amersfoortse topatlete in de laatste meters voor de finish kostte de ploeg een zekere medaille. Bol nam daarna revanche met de wereldtitel op de 400 meter horden.

Het bericht Estafettevrouwen met kampioene Bol naar finale 4×400 meter op WK verscheen eerst op Nieuws.nl.