Jiya verrast Bol op 200 meter bij NK atletiek en pakt het goud

Foto: Publiek domein

Femke Bol heeft zich bij de Nederlandse kampioenschappen atletiek in Breda laten verrassen door Tasa Jiya op de 200 meter.

Jiya won de finale in 22,77 en was duidelijk de snelste. Bol spurtte naar het zilver in in 23,05. De Amersfoortse was langzamer dan zaterdag in de halve finales, toen ze haar persoonlijk record op 22,88 zette. Voor Jiya was de 22,77 haar beste tijd ooit

Zaterdag plaatste Femke Bol zich bij de NK atletiek in Breda als snelste voor de finale van de 200 meter, een afstand die de mondiale topatlete maar weinig loopt. Ze zette de klok stil na 22,88 seconden, een persoonlijk record in de buitenlucht. Ze was veruit de snelste. Tasa Jiya, erkend specialiste op de sprintafstand, noteerde 23,36. Marije van Hunenstijn plaatste zich met de derde tijd (23,42) voor de finale op zondag.

Bol gebruikt de NK om de snelheid wat aan te scherpen. Haar specialiteit is de 400 meter horden, het nummer waarop ze Europees kampioene is, brons won op de Olympische Spelen in Tokio en zilver op de WK vorig jaar in Eugene. Haar grote doel is volgende maand de wereldtitel in Boedapest. De Amersfoortse bewees haar vorm vorig weekeinde bij de Diamond League in Londen door haar Europees record aan te scherpen tot 51,45, de derde tijd ooit gelopen.

Het bericht Jiya verrast Bol op 200 meter bij NK atletiek en pakt het goud verscheen eerst op Nieuws.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen