Jongerenonderscheiding voor Joanna Sandbrink

Foto: Gemeente Amersfoort

Locoburgemeester Micheline Paffen-Zeenni reikte op zondag 19 maart 2023 een Jongerenonderscheiding uit aan Joanna Sandbrink. Zij ontving de onderscheiding tijdens de Josephdag, een feestelijke samenkomst voor alle vrijwilligers van de Geloofsgemeenschap St. Joseph Vathorst-Hooglanderveen.

Katholieke St. Josephkerk

De 20-jarige Joanna Sandbrink zet zich al vanaf jongs af aan in voor de katholieke St. Josephkerk in Hooglanderveen. Zij is onder andere lector tijdens vieringen, begeleidt kinderen in de tweewekelijkse kinderwoorddienst en helpt bij het koffieschenken. Ook wordt zij betrokken bij tal van activiteiten van de kerk met de buurt; zoals de Sint-Maarten optocht of bij activiteiten rond het Paasfeest.

Opvanglocatie Oekraïense vluchtelingen

Daarnaast is zij iedere zondagavond actief op de opvanglocatie van de Oekraïense vluchtelingen in Amersfoort. Daar zorgt zij ervoor dat het avondeten van de bewoners in goede banen verloopt en onderhoudt zij leuke contacten met hen.

Waardering

Met het toekennen van een Jongerenonderscheiding drukt het college van burgemeester en wethouders waardering uit voor de bijzondere vrijwillige inzet van Joanna.

Bron: gemeente Amersfoort

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen