Lancering nieuw online steunpunt voor jeugd en ouders/verzorgers in de regio Eemland

Foto: Pixabay

Op 31 januari 2023 lanceren de samenwerkingsverbanden passend onderwijs De Eem (voor primair onderwijs) en Eemland (voor voortgezet onderwijs) samen een nieuw online steunpunt voor jongeren en hun ouders/verzorgers in onze regio. Zij kunnen bij het steunpunt terecht voor informatie over en steun bij passend onderwijs.

Veel jeugdigen en hun ouders of verzorgers zullen het wel herkennen: soms loopt het even niet zo lekker op school. Vaak gaat het na korte tijd vanzelf weer wat beter, maar niet altijd. Dan is er soms wat anders nodig. Extra begeleiding op school, kortdurend of wat langer, of andersoortige hulp. Maar hoe werkt dat dan? Wat zijn de mogelijkheden? En hoe krijg je de juiste hulp? Jeugdigen en ouders in onze regio kunnen met dit soort vragen altijd terecht bij hun eigen school. Binnenkort is er daarnáást ook een gloednieuw onafhankelijk platform. Het jeugd- en oudersteunpunt Eemland – waarvan de echte naam nog even geheim wordt houden, want deze wordt op dinsdag 31 januari 2023 officieel gelanceerd.

Primair én voortgezet onderwijs

Het nieuwe jeugd- en oudersteunpunt voor de regio Eemland is een gezamenlijk initiatief van de samenwerkingsverbanden passend onderwijs voor het primair en voor het voortgezet onderwijs. Het steunpunt vervangt het bestaande Informatiepunt Passend Onderwijs voor Ouders (IPPOO) van samenwerkingsverband De Eem.

De samenwerkingsverbanden voor primair en voortgezet onderwijs werken op meerdere gebieden al langer samen en vanaf nu dus ook met dit nieuwe steunpunt. Dat is belangrijk. De basisschool en middelbare school moeten immers niet alleen goed op elkaar aansluiten als het om het onderwijs gaat. Dat geldt natuurlijk ook voor de eventuele ondersteuning die leerlingen nodig hebben.

Reacties

Cookieinstellingen